search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 05:22
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Σε ιστορικό χαμηλό η τηλεθέαση των παραδοσιακών καναλιών – Κερδίζει έδαφος το στρίμινγκ

16.08.2023 12:44
television new

Σε νέο χαμηλό (κάτω του 50%) διαμορφώθηκε το μερίδιο της γραμμικής και της καλωδιακής τηλεόρασης στις ΗΠΑ τον Ιούλιο σύμφωνα με δεδομένα της Nielsen.

Εν τω μεταξύ οι ιντερνετικές πλατφόρμες διαρκούς ροής οπτικοακουστικού περιεχομένου (όπως το YouTube, το Netflix, το Hulu, το Amazon Prime, το Disney+ κ.ά.) έφθασαν να αποσπάσουν μερίδιο 38,7%, το οποίο αποτελεί ρεκόρ συνολικής χρήσης στις ΗΠΑ, το μεγαλύτερο της κατηγορίας έως τώρα σύμφωνα με την έρευνα- έκθεση The Gauge της Nielsen η οποία διενεργείται σε μηνιαία βάση.

Τον προηγούμενο μήνα το μερίδιο της καλωδιακής τηλεόρασης για πρώτη φορά ήταν κάτω του 30% καθώς ο δείκτης σταμάτησε στο 29,6%.

Η κλασική μετάδοση προγραμμάτων εμφάνισε απώλεια κατά 3,6% και σε ετήσια βάση μειώθηκε κατά 5,4%, ενώ το ετήσιο μερίδιο της καλωδιακής τηλεόρασης περιορίστηκε κατά 12,5%.

Στο σύμπαν με τις πλατφόρμες στρίμινγκ, τρείς κατάφεραν τα υψηλότερα μερίδια.

Το Youtube (συμπεριλαμβανομένου του YouTube TV) απέσπασε μερίδιο 9,2%- σχεδόν διπλάσιο από αυτό του Ιουνίου- προσθέτοντας 5,6% σε εκείνο που είχε ήδη.

Η τηλεθέαση στο Netflix βελτιώθηκε κατά 4,2% συγκριτικά με τον Ιούνιο και διαμορφώθηκε στο 8,5% και το αποτύπωμα του Amazon Prime Video αυξήθηκε κατά 5% τον Ιούλιο, συγκριτικά με τον Ιούνιο, και απέσπασε μερίδιο 3,4%.

Οι τίτλοι με τις υψηλότερες ροές ήταν η δικαστική- κοινωνική σειρά «Suits» του Netflix με τους Γκάμπριελ Μάχτ, Πάτρικ Τζέι Άνταμς, Μέγκαν Μάρκλ, Ρικ Χοφμαν και η παιδική σειρά ανιμέισον «Bluey» ( «Μπλούι») του Disney+.

Και οι δύο εκπομπές άθροισαν 23 δισεκατομμύρια λεπτά τηλεθέασης από τα οποία τα 18 δισ. λεπτά καταγράφηκαν στη σειρά μυθοπλασίας του Netflix.

Ο κλάδος του στρίμινγκ έχει έντονο το στοιχείο του κατακερματισμού τηλεθεατών- συνδρομητών, παρόλα αυτά η εικόνα όπως διαμορφώνεται με τα δεδομένα της Nielsen είναι δείκτης για την στροφή των τηλεθεατών στο σε υπηρεσίες στρίμινγκ, με την τάση να μετασχηματίζεται σε ρεύμα.

Τα αίτια απομάκρυνσης από τα παραδοσιακά- συστημικά τηλεοπτικά δίκτυα πολλά και ποικίλα.
Φαίνεται πως το τηλεοπτικό μοντέλο όπως το γνωρίζουμε μάλλον χρειάζεται ανανέωση.

Η μετα-κίνηση πάντως των τηλεθεατών θα πρέπει να έχει δώσει αφορμή για σκέψη στα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Διαβάστε επίσης

Ακόμη ένα τηλεπαιχνίδι στην ΕΡΤ1 – Θα το παρουσιάζει ηθοποιός από τον «Σασμό»

«Η Παραλία»: Η ΕΡΤ1 από τις 4 Σεπτεμβρίου θα «γεμίσει» άμμο

Mega: Έχει μπαλίτσα σήμερα το βράδυ – Θα μάθουμε που θα καταλήξει το ευρωπαϊκό Super Cup

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48