search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 09:07
MENU CLOSE

Εκτός ABC News o Νέιτ Σίλβερ του FiveThirtyEight – Επίκεινται κι άλλες απολύσεις

03.05.2023 10:05
nate_silver_new

Η κρίση στα αμερικανικά ΜΜΕ μαίνεται. Προβεβλημένο στέλεχος του ABC News ο Αμερικανός στατιστικολόγος Νέιτ Σίλβερ, απολύθηκε από το αμερικανικό δίκτυο στο πλαίσιο ευρύτερου εξορθολογιστικού σχεδίου της μητρικής Disney.

O Νέιτ Σίλβερ, ο οποίος ανακηρυχθεί ένας από τους 100 πιο επδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο το 2009 από το περιοδικό «Time», χαίρει μεγάλου σεβασμού και πιστώνεται επιτυχείς προβλέψεις για τα αποτελέσματα των δύο πιο πρόσφατων προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο δεύτερος κύκλος απολύσεων έπληξε και αυτή τη φορά το ABC News αλλά και την επιτυχημένη δημοσιογραφική ιστοσελίδα FiveThirtyEight, ιδρυτής της οποία ήταν ο Σίλβερ. Το FiveThirtyEight, με ατού το πολιτικό- οικονομικό ρεπορτάζ του, ειδικεύεται στην δημοσιογραφία και την ανάλυση δεδομένων.

 Ο Σίλβερ ενημέρωσε με ηλεκτρονικό μήνυμα εσωτερικής κυκλοφορίας το προσωπικό του FiveThirtyEight ότι θα παραμείνει στην Disney έως τη λήξη του συμβολαίου του, η οποία χρονικά δεν απέχει πολύ πρόσθεσε.

Το ABC News θα διατηρήσει την εταιρική επωνυμία της ιστοσελίδας όμως έχει σχέδια εξορθολισμού του σάιτ για την, όπως υποστηρίζεται, αποτελεσματικότερη λειτουργία του.

«Το ABC News παραμένει αφοσιωμένο στη δημοσιογραφία δεδομένων εστιάζοντας πρωτίστως στην πολιτική, την οικονομία και το επιχειρηματικό ρεπορτάζ. Αυτή η εξορθολογισμένη δομή θα μάς επιτρέψει να είμαστε ακόμα περισσσότερο ευθυγραμμισμένοι με τις προτεραιότητές μας για τις εκλογές του 2024 αλλά και μετά από αυτές», ανέφερε εκπρόσωπος του ειδησεογραφικού δικτύου και συμπλήρωσε ότι «είμαστε ευγνώμονες για την ανεκτίμητη συνεισφορά των μελών της ομάδας που αποχωρούν και θα αποχωρήσουν από τον οργανισμό και γνωρίζουμε ότι θα εξακολουθήσουν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο  στο μέλλον της δημοσιογραφίας».

«Δυστυχώς η ημέρα για την οποία ανησυχούσαμε έφτασε», έγραψε στο ηλεκτρονικό μήνυμα του ο Σίλβερ προς τους συναδέλφους του.

Ο Σίλβερ έστησε το FiveThirtyEight  αρχικά ως μπλογκ στις 8 Μαρτίου του 2008. Εμπνεύστηκε τον τίτλο από τους 538 εκλέκτορες στο εκλογικό σώμα των ΗΠΑ. Στο μεταξύ είχε αποκτήσει φήμη ως δεινός αναλυτής στατιστικών του μπέιζμπολ. Έθεσε την ιστοσελίδα υπο τους New York Times, όμως αργότερα την πούλησε στο ESPN της Disney και στην πορεία ενσωματώθηκε στο ABC News.

Για άλλη μια φορά το ABC News αντιμετώπισε κρίση απολύσεων πολλών ανώτερων στελεχών του τον περασμένο μήνα. Κι έπεται συνέχεια διότι αυτές εντάσσονται σε ένα μάστερπλαν της Ντίσνεϊ για περικοπή συνολικά 7.000 θέσεων εργασίας, οι 4.000 από τις οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Διαβάστε επίσης:

Ελευθερία του Τύπου: Στην 107η θέση η Ελλάδα – Η έκθεση των RSF

Monster: Μετά τον Ντάμερ έρχεται η ιστορία των αδερφών Μενέντεζ (photo)

«Κοιλιά» στην τηλεθέαση λόγω τετραήμερου- Διψήφιες αποδόσεις μόνον για «Σασμό» και «Γη της ελιάς»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 09:06