search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 22:36
MENU CLOSE

Πεπ Γκουαρντιόλα για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή: «Φταίει η κοινωνία, δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου» (Video)

17.08.2023 08:42
gouardiola new

Το ζήτημα της δολοφονίας του Μιχάλη Κουτσουρή έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας έχει συγκλονίσει όλο τη κοινότητα του ποδοσφαίρου.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, ό οποίος βρισκόταν στην Αθήνα για τον τελικό του Super Cup στο «Γ. Καραϊσκάκης», μίλησε στην τηλεόραση  λίγο πριν από τη σέντρα του μεγάλου αγώνα με αντίπαλο τη Σεβίλλη.

Το «αφεντικό» των «Πολιτών», απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε για τη δολοφονία, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Φταίει η κοινωνία, δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Ο ρατσισμός δεν είναι πρόβλημα, είναι κοινωνικό φαινόμενο. Είναι παντού, όπως και η βία. Γιατί η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχει μεσαία τάξη για να ισορροπήσει την κατάσταση. Στον κόσμο οι ανισότητες δημιουργούν προβλήματα».

«Ο μισός πλανήτης υποφέρει από την πείνα, ο άλλος μισός πεθαίνει λόγω ανεβασμένης χοληστερίνης. Όσα συνέβησαν στην Ελλάδα συμβαίνουν και σε άλλες χώρες. Είναι θέμα κουλτούρας και παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αμείβονται καλύτερα, όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας πρέπει να πληρώνονται καλύτερα, αλλά τελικά όσοι είναι στην εξουσία κλέβουν τα πάντα και έτσι δυσκολεύει η κατάσταση», επισήμανε στη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης

Παναθηναϊκός: Αναβλήθηκε η πρεμιέρα του στη Stoiximan Super League

Πατέρας για δεύτερη φορά ο Παπανικολάου – Οι ευχές του Ολυμπιακού

ΑΕΚ: Σύμφωνη με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 22:35