search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:16
MENU CLOSE

Σαντορίνη: Καρχαρίας ξεβράστηκε σε παραλία

18.08.2023 09:13
karxarias new

Καρχαρίας που όπως δείχνουν οι εικόνες ήταν γαλέος ξεβράστηκε στην αμμουδιά παραλίας στη Σαντορίνη. Η έντονη δυσοσμία οδήγησε τα βήματα περαστικού στο σημείο…

Ο καρχαρίας εντοπίστηκε στην περιοχή της Βλυχάδας σε κατάσταση σήψης.

Ο γαλέος είναι καρχαρίας που ανήκει στην οικογένεια των Τριακιδών. Παρόλα αυτά, την ονομασία γαλέος φέρουν και άλλα είδη καρχαριών.

Η ονομασία γαλέος χρησιμοποιείται γενικά στην Ελλάδα για να περιγράψει το κρέας που προέρχεται από αλιευμένους καρχαρίες και όχι μόνο από το συγκεκριμένο είδος.

Το μήκος του φθάνει τα 1-2 μέτρα. Η ράχη του έχει χρώμα ανοικτό γκριζωπό, ενώ τα πλευρά του λίγο ροδίζουν και η κοιλιά του είναι άσπρη.

Το ρύγχος του είναι πεπλατυσμένο και μυτερό και το στόμα του βρίσκεται στην κάτω πλευρά, όπως σε όλα τα σκυλόψαρα, με δόντια μυτερά, τριγωνικά και σε σειρές. Το πρώτο ραχιαίο πτερύγιο είναι 2 ή και 3 φορές μεγαλύτερο απ’ το δεύτερο πτερύγιο της ουράς του.

Ζει στον βυθό, κοντά στις στεριές, και τροφή του είναι μικρά ψάρια και μαλάκια. Γεννά μικρά και όχι αυγά, είναι δηλαδή ζωοτόκος. Το κρέας του είναι ασπροκόκκινο και σφιχτό.

Διαβάστε επίσης

Αμοργός: Συναγερμός στο Λιμενικό – Εντοπίστηκε ιστιοφόρο με 90 μετανάστες

Καιρός σήμερα: Καμίνι η χώρα – Στους 38 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία (Video)

Φωτιά σε βυτιοφόρο: Κανονικά η κυκλοφορία στην Αθηνών-Κορίνθου μετά την πολύωρη ταλαιπωρία και το κομφούζιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09