search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 06:09
MENU CLOSE

Δομινικανή Δημοκρατία: Στους 28 οι νεκροί από την έκρηξη

19.08.2023 07:36
ekriksi_dominikani dimokratia

Ο απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης της 14ης Αυγούστου στη Σαν Κριστόμπαλ, στο νότιο τμήμα της Δομινικανής Δημοκρατίας, λιγότερα από τριάντα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Σάντο Ντομίνγκο, έφθασε τους 28 νεκρούς, μετά τον θάνατο άνδρα ο οποίος νοσηλευόταν έκτοτε, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές χθες Παρασκευή.

«Το υπουργείο Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει τον θάνατο άνδρα που βρισκόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας με εγκαύματα τρίτου βαθμού», αναφέρει δελτίο Τύπου.

Σύμφωνα με τον υποδιευθυντή κέντρου επειγουσών χειρουργικών επεμβάσεων, τον Χουλιάν Γκαρσία, οι έρευνες συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη στον τόπο της καταστροφής: «Όσο δεν έχουν απομακρυνθεί όλα τα συντρίμμια, δεν θα σταματήσουν οι έρευνες» για να βρεθούν αγνοούμενοι, τόνισε.

Η ισχυρή έκρηξη έπληξε εμπορικό τομέα της Σαν Κριστόμπαλ, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας, τη Δευτέρα περί τις 15:10 [σ.σ. τοπική ώρα· περί τις 22:10 ώρα Ελλάδας]. Τα αίτια της καταστροφής, που ακολουθήθηκε από εκτεταμένη πυρκαγιά, παραμένουν ακόμη άγνωστα και οι αρχές λένε απλά πως διενεργούν έρευνα.

Η Σαν Κριστόμπαλ, με περίπου 700.000 κατοίκους, είναι η τέταρτη πολυπληθέστερη επαρχία της Δομινικανής Δημοκρατίας, που μοιράζεται με την Αϊτή το νησί Εσπανιόλα της Καραϊβικής.

Διαβάστε επίσης:

Η Ιταλία δεν θέλει άλλους τουρίστες – Φόροι, απαγορεύσεις και έλεγχοι για να προστατευτούν οι πόλεις από τον μαζικό τουρισμό!

Ρώμη: Νεκρός 8χρονος που τον ρούφηξε αντλία καθαρισμού σε πισίνα

Μελόνι: «Πλήρωσε τον λογαριασμό αυτών των ηλιθίων» – «Πιστόλι» Ιταλών σε εστιατόριο της Αλβανίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:44