search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 08:45
MENU CLOSE

«Καρφιά» Βούτσιτς: «Περίεργο το σχήμα στην Αθήνα – Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει το Κόσοβο αλλά το προσκάλεσε»

21.08.2023 21:32
VOUTSITS-MITSOTAKIS-1-NEW

Την απορία του για τη σύνθεση της συνάντησης στην Αθήνα εξέφρασε ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος συμμετέχει στο άτυπο δείπνο που παραθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους ηγέτες των Βαλκανίων, της ΕΕ και της Ουκρανίας.

«Είναι περίεργο το σχήμα στην Αθήνα, δεν καταλαβαίνω πώς έγινε, αλλά αυτό είναι ένα ερώτημα για τους οικοδεσπότες, έχουμε προσκληθεί πέντε χώρες από τα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά πώς και από ποιον και με ποιον τρόπο, λόγω των διμερών τους σχέσεων, κάποιοι για κάποιους περίεργους λόγους δεν έλαβαν πρόσκληση, και η Πρίστινα προσκλήθηκε επίσης, παρόλο που η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει επίσημα το Κόσοβο» είπε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Σέρβος Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι ο Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Κούρτι.

Ο Σέρβος Πρόεδρος αποκάλυψε επίσης ότι θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ουκρανό Πρόεδρο μετά από αίτημα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Θέλω να σας ενημερώσω ότι αύριο το πρωί [της Τρίτης], μετά από αίτημα του Ουκρανού προέδρου, θα έχω μια διμερή συνάντηση μαζί του, επομένως θα καθίσω και θα μιλήσω με τον Ζελένσκι κατ’ ιδίαν για όλα όσα έχουν συμβεί πρόσφατα στη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου, για την αναγνώριση και τη μη αναγνώριση της εδαφικής ακεραιότητας και άλλων και όλων των άλλων ζητημάτων», είπε ο Βούτσιτς, προσθέτοντας ότι θα κάνει μια καλή και ανοιχτή συζήτηση.

Είπε επίσης ότι η Σερβία αγωνίζεται στην Αθήνα για το ευρωπαϊκό της μέλλον, αλλά δεν εγκαταλείπει τα εθνικά της συμφέροντα, τα οποία, επισημαίνει, θα είναι ολοένα και πιο δύσκολα την επόμενη περίοδο.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εντείνουν τις περιοδείες τους Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος και Τζουμάκας

Συλλυπητήρια από τον Κροάτη πρωθυπουργό στον Μητσοτάκη για τη δολοφονία Κατσουρή – Σε επικοινωνία για την προσωρινή κράτηση των Κροατών

Ξυδάκης: Ο Μπελέρης δεν είναι ένας αθώος άνθρωπος, έχει σκοτεινή ιστορία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 08:43