search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:32
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – «Καμπανάκι» Παγώνη για την παραλλαγή «Eris»: «Πρέπει να προλάβουμε» (video)

21.08.2023 09:03
MASKA_COVID

Για την παραλλαγή του κορωνοϊού «Eris» και τα αυξημένα κρούσματα του τελευταίου διαστήματος μίλησε το πρωί της Δευτέρας (21/8) η Ματίνα Παγώνη.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ και αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ, ο κόσμος ξέχασε ότι πως υπάρχει ο ιός ενώ παράλληλα ανέφερε τι πρέπει να κάνουν όσοι νοσούν.

«Όταν κάποιος βγει θετικός, πρέπει να προλάβουμε να μην μεταδίδουμε. Πρέπει να κάτσει 3 ημέρες στο σπίτι και όταν κυκλοφορεί να φοράει τη μάσκα. Υπάρχουν και οι μεγάλοι ηλικία, οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, και αυτοί οι άνθρωποι μετά μπαίνουν στο νοσοκομείο. Αυτό θέλουμε να αποφύγουμε», δήλωσε η Ματίνα Παγώνη τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει προβληματισμός στις υγειονομικές αρχές για την εξάπλωση της «Eris» του στελέχους Όμικρον.

«Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα στην Κρήτη, καθώς ο κόσμος ξέχασε πως υπάρχει κορωνοϊός και δεν πρόσεχε τόσο», σημείωσε ενώ εξήγησε πως τα συμπτώματα της νέας παραλλαγής είναι ο πυρετός, ο πονόλαιμος, καταρροή, αδυναμία και η κόπωση.

Αναφορικά με ενδεχόμενο ενός επιπλέον εμβολίου η Ματίνα Παγώνη είπε πως οι επιτροπές μελετάνε για ένα πιο προχωρημένο εμβόλιο, το οποίο θα έρθει περίπου το φθινόπωρο.

«Πρέπει να τελειώσουν όλες οι φάσεις του εμβολίου. Από Οκτώβρη θα ενημερώσει η Επιτροπή Εμβολιασμού τον κόσμο. Έχουμε ακόμα αντισώματα από τους προηγούμενους εμβολιασμούς. Βοήθησαν πολύ τα αντιικά φάρμακα, ειδικά αυτούς με υποκείμενα νοσήματα», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Πυρκαγιές: Οδηγίες προστασίας από τον καπνό

Γυροειδής αλωπεκία: Συμπτώματα, αιτίες και θεραπεία

Μαύρα στίγματα: Γιατί δεν πρέπει να βάζετε μαγειρική σόδα στο δέρμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:31