search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 18:56
MENU CLOSE

Ανάφη: Η βρετανική Sun έπλεξε το εγκώμιο του νησιού των Κυκλάδων – «Ένας ανεξερεύνητος θησαυρός» (videos)

22.08.2023 11:38
anafi_2208_1920-1080_new

Η αρχιτεκτονική παραπέμπει στην Σαντορίνη, αλλά έχει το προτέρημα ότι δεν συγκεντρώνει πλήθη τουριστών. Πρόκειται για ένα νησάκι στις Κυκλάδες που η φήμη του εξαπλώνεται, όπως διαπιστώνει η Sun, στο εγκωμιαστικό αφιέρωμά της για το μικρό διαμάντι των Κυκλάδων.

Τα ελληνικά hotspots, όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος, είναι πολύ δημοφιλή για τους τουρίστες, κάτι που τα καθιστά ακριβά και πολύβουα. Αλλά πολύ κοντά στη Σαντορίνη βρίσκεται η Ανάφη, που παραμένει σχεδόν «αμόλυντη» από την τουριστική βιομηχανία.

Αν και τα τελευταία χρόνια το «ανακαλύπτουν» ολοένα και περισσότεροι τουρίστες, η Sun επισημαίνει ότι ακριβώς επειδή δεν έχει το glamour των γειτονικών νησιών, η Ανάφη παραμένει ένας ανεξερεύνητος θησαυρός.

@discovergreece.com Anafi island is calling your name 🐚🤤 #discovergreece #greekislands #anafi #traveltok by @yiannis__g ♬ original sound – Discover Greece

Η Ανάφη αποζημιώνει τον επισκέπτη με τη φυσική ομορφιά, τη γαλήνη και τη θαλπωρή των ντόπιων και οι ταξιδιώτες μπορούν να βρουν μοναχικές παραλίες με κρυστάλλινα γαλάζια νερά ή να απολαύσουν την αυθεντική ομορφιά της Χώρας, με τις φιλόξενες ταβέρνες και τα καφενεία.

Όσοι ξέρουν να αναζητούν την αυθεντικότητα θα διαπιστώσουν ότι η θέα από τη Χώρα της Ανάφης είναι εξίσου συναρπαστική όπως και από την Καλντέρα της Σαντορίνης και επιπλέον θα απολαύσουν τα σοκάκια με τα κάτασπρα σπιτάκια, την ηρεμία και την φιλικότητα των ντόπιων προς τον επισκέπτη.

Η TikToker Λορίν Γκαρσία, (γνωστή ως laurinegabi στα social) περπάτησε στα στενά δρομάκια της Χώρας και  ανέβασε βίντεο και φωτογραφίες από το νησί, με τα κατάλευκα σπίτια που φωλιάζουν στην κορυφή του λόφου και τις παραλίες με την χρυσή άμμο, προκαλώντας εγκωμιαστικά σχόλια από τους φίλους της.

@laurinegabi Perfect imperfection. Raw beauty. The roots one. Avoid mass tourism. #anafi #cyclades #greece #seaview #hotelwithaview ♬ Waves & Wavs – Ahmed Spins

Ο μόνος λόγος για κάποιον για να μην επισκεφτεί την Ανάφη είναι επειδή δεν έχει αεροδρόμιο και η σύνδεση με την πρωτεύουσα είναι ακτοπλοϊκή, σημειώνει η Sun. Ωστόσο, ο επισκέπτης διευκολύνεται αν από την Αθήνα μεταβεί στην Σαντορίνη, τη Νάξο ή την Πάρο κι από εκεί μεταβεί στην Ανάφη ακτοπλοϊκώς, αποφεύγοντας το πολύωρο ταξίδι με το πλοίο από τον Πειραιά.

Η πρόταση της Sun για δραστηριότητες στην Ανάφη περιλαμβάνει κολύμπι στις παραλίες Κλεισίδι, Ρούκουνας, Άγιος Νικόλας και Κατσούνι και περπάτημα μέχρι το μοναστήρι της Καλαμιώτισσας.

Κλείνοντας το αφιέρωμα στην Ανάφη, η Sun σημειώνει ότι δεν είναι το μοναδικό ελληνικό νησί που συγκρίνεται με την Σαντορίνη, αφού τέτοια φήμη έχει αποκτήσει και η Φολέγανδρος.

Διαβάστε επίσης:

Στη Χαβάη ο Μπάιντεν – Φόρεσε χαβανέζικο κολιέ με λουλούδια

Γουατεμάλα-Ισημερινός: Εκλογές με «σκληρά» μηνύματα προς τις ΗΠΑ (Videos)

Διακήρυξη Αθηνών: Την στήριξη στην Ουκρανία και την επιτάχυνση της ευρωπαϊκής της πορείας εξέφρασαν οι 11 ηγέτες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 18:55