search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:40
MENU CLOSE

Φωτιές: Μαύροι καπνοί κάλυψαν την Ακρόπολη – Μυρωδιά καμένου σε όλο το λεκανοπέδιο, τι συμβουλεύουν οι πνευμονολόγοι (Photos)

23.08.2023 09:01
kapnoi_fotia_new

Τον ουρανό όλου του λεκανοπέδιου Αττικής έχουν καλύψει οι καπνοί από τη φωτιά που καίει στους πρόποδες της Πάρνηθας, στη Φυλή.

Η μυρωδιά του καμένου έφτασε μέχρι το Φάληρο και την Αιγινα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας έγινε ορατό το πέπλο καπνού να έχει καλύψει τον ουρανό.

Η τιτάνια μάχη της κατάσβεσης θα δοθεί και σήμερα στα μέτωπα της Πάρνηθας.

Η Ακρόπολη παρουσιάζει μια απόκοσμη εικόνα και έχει γύρω της μαύρους καπνούς και τη φωτιά στο φόντο να κατακαίει την Πάρνηθα ενώ πέφτει η νύχτα.

Οδηγίες πνευμονολόγων

Λόγω των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, η Ενωση Πνευμονολόγων Ελλάδας συνιστά στους πολίτες να απομακρύνονται άμεσα από περιοχές με πυκνό καπνό για την προστασία τους ή, εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, να παραμείνουν σε δροσερούς ή κλιματιζόμενους χώρους, με κλειστά παράθυρα και πόρτες. Παράλληλα, κρίνεται σκόπιμο να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ενώ αν χρειαστεί να μετακινηθούν με αυτοκίνητο εντός των συγκεκριμένων περιοχών να κρατούν τα παράθυρα κλειστά και να θέτουν σε λειτουργία την ανακύκλωση αέρα καμπίνας.

Σε ό,τι αφορά τους ασθενείς με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα, οι πνευμονολόγοι συνιστούν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον γιατρό τους και να λαμβάνουν την αγωγή τους συστηματικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του. Συμπτώματα όπως η δυσκολία στην αναπνοή, ο βήχας ή η αποβολή πτυέλων θα πρέπει να αναφέρονται άμεσα στον θεράποντα πνευμονολόγο. «Θερμή παράκληση για αποφυγή αλόγιστης χρήσης ηλεκτρικού ρεύματος ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα διακοπών σε αναπνευστικούς ασθενείς που απαιτούν συνεχή λήψη οξυγονοθεραπείας», αναφέρουν.

Διαβάστε επίσης

Οργή για τους «κυνηγούς κεφαλών» στον Έβρο – Φόβοι για μιμητές, συνελήφθησαν τρία άτομα, καταδίκη από Οικονόμου (Video)

Αλεξανδρούπολη: Η πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτη για 5η ημέρα – Δύο μέτωπα και στη Ροδόπη

Καιρός: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα – Στο κόκκινο η θερμοκρασία, εξασθενούν σταδιακά οι άνεμοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:34