search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:21
MENU CLOSE

Πόσο κόστισε η ριζική ανακαίνιση στο σούπερ γιοτ του Πούτιν

23.08.2023 12:50
putin

Εκατομμύρια ξόδεψε (εν μέσω πολέμου) ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν για την ριζική ανακαίνιση που έκανε στο μέγκα-γιοτ Kosatka, που σημαίνει «Δολοφόνος Φάλαινα», αδιαφορώντας για την κατάσχεση ενός άλλου υπερπολυτελούς γιοτ από τις ιταλικές αρχές, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος εκτιμάται ότι δαπάνησε 100 εκατομμύρια λίρες για να ανακαινίσει το πλωτό παλάτι του, όπως αναφέρουν πηγές από το Ίδρυμα Κατά της Διαφθοράς του αντικαθεστωτικού Αλεξέι Ναβάλνι.

Φωτογραφίες από το εσωτερικό του γιοτ, που ήρθαν στη δημοσιότητα από την ομάδα του Ναβάλνι, απαθανατίζουν τους χρυσοποίκιλτους χώρους με τα χαλιά, τους κρυστάλλινους πολυελαίους και τα πανάκριβα έργα τέχνης που το διακοσμούν.

Το υπερπολυτελές γιοτ ήταν αγκυροβολημένο στην Γερμανία, αλλά πριν ο Πούτιν δώσει το πράσινο φως για την εισβολή στην Ουκρανία απέπλευσε, προφανώς για να αποφύγει τις κυρώσεις που ανέμενε ότι θα επιβληθούν. Το σκάφος βρισκόταν στο Αμβούργο και στις 19 Ιανουαρίου ενημερώθηκαν οι λιμενικές ότι ο ιδιοκτήτης επιθυμούσε την εσπευσμένη αναχώρησή του την 1η Φεβρουαρίου, μόλις 23 μέρες πριν από την εισβολή.

Στο Αμβούργο επρόκειτο να μείνει για ένα χρόνο για εκτεταμένες επισκευές και ανακαίνιση των
εσωτερικών χώρων, αλλά τελικά απέπλευσε ρυμουλκούμενο με προορισμό το Καλίνιγκραντ, τον ρωσικό θύλακα στην Βαλτική, που βρίσκεται ανάμεσα στην Πολωνία και την Λιθουανία.

Το σούπερ γιοτ είναι σήμερα ελλιμενισμένο στην Αγία Πετρούπολη. Από τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα αποκαλύπτεται ότι η ανακαίνιση έγινε με πανάκριβα υλικά και εξοπλισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στους εσωτερικούς χώρους υπάρχουν τραπεζάκια καφέ αξίας 70.000 λιρών και ένα χαμηλό τραπέζι που κοστίζει 35.000 λίρες.

Το δάπεδο στην αίθουσα χορού μπορεί να αναδιπλωθεί και να μετατραπεί ο χώρος σε μία πισίνα, ίδια με αυτή που υπάρχει στο γιοτ «Σεχραζάτ», το οποίο κατασχέθηκε από τις ιταλικές αρχές. Το πλοίο «Σεχραζάτ», αξίας 750 εκατομμυρίων λιρών, βρίσκεται από τον Σεπτέμβριο του 2020 στην μαρίνα Καράρα, στην Ιταλία.

Το υπερπολυτελές γιοτ του Πούτιν διαθέτει συστήματα ασφαλούς επικοινωνίας, ανάλογα
με εκείνα που υπάρχουν στο γραφείο του στο Κρεμλίνο.

Αλλά αυτό που προκαλεί ίλιγγο είναι οι λεπτομέρειες, όπως οι επίχρυσες θήκες για το χαρτί υγείας στις τουαλέτες, ένα τραπέζι που είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί να φάει κάποιος ανεξάρτητα από την κατάσταση στην θάλασσα όταν το πλοίο βρίσκεται εν πλω, οι κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, τα χαλιά στο μεγάλο υπνοδωμάτιο, που εκτιμάται ότι κοστίζουν 40.000 λίρες και οι καθρέφτες με τις χρυσές κορνίζες στο μπάνιο.

Η καμπίνα με το κεντρικό υπνοδωμάτιο διακοσμείται με ένα αγαλματίδιο του Μεγάλου Πέτρου και η βιβλιοθήκη είναι γεμάτη με βιβλία για την ρωσική ιστορία.

Ριζική ανακαίνιση έγινε στο ελικοδρόμιο του σούπερ-γιοτ, την οποία ανέλαβε η εταιρία που
κατασκευάζει τα ρωσικά υποβρύχια.

Το συγκεκριμένο σκάφος είναι το ένα από τα τρία σούπερ γιοτ του Πούτιν. Όπως και το «Ολυμπία» και το «Σεχραζάτ», ναυπηγήθηκε ειδικά για τον Βλαντίμιρ Πούτιν και όχι ως σκάφος του εκάστοτε προέδρου της Ρωσίας.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Έκλεισαν και πάλι τα Δαρδανέλια λόγω της συνεχιζόμενης πυρκαγιάς στην επαρχία Τσανάκαλε

Τα διεθνή ΜΜΕ για τις φωτιές στην Ελλάδα (photos)

ΗΠΑ: Χωρίς τον Τραμπ το πρώτο ντιμπέιτ των υποψήφιων των Ρεπουμπλικανών για το χρίσμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:21