search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 05:22
MENU CLOSE

Σπάνια καμηλοπάρδαλη χωρίς κηλίδες γεννήθηκε σε αμερικανικό ζωολογικό κήπο

23.08.2023 15:19
kamilopardali-12-new

Είναι η απόλυτη σταρ του ζωολογικού κήπου του Τενεσί και παρόλο που είναι νεογέννητη έχει συγκεντρώσει πάνω της όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Ο λόγος για μια καμηλοπάρδαλη, που γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου στον ζωολογικό κήπο Bright’s Zoo, στο Λάιμστοουν. Η νεογέννητη καμηλοπάρδαλη είναι μοναδική, καθώς γεννήθηκε χωρίς τις χαρακτηριστικές βούλες που έχουν αυτά τα ζώα στο δέρμα.

Η νεαρή καμηλοπάρδαλη έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή της πριν από λίγες μέρες και όπως ανακοινώθηκε είναι ίσως η μοναδική με αυτά τα χαρακτηριστικά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η τελευταία φορά που είχε γεννηθεί καμηλοπάρδαλη χωρίς βούλες σε κατάσταση αιχμαλωσίας ήταν το 1972, στον ζωολογικό κήπο   Ueno στο Τόκιο.

Οι βούλες που έχουν οι καμηλοπαρδάλεις βοηθούν τα ζώα να καμουφλάρονται όταν βρίσκονται στην άγρια φύση, στην σαβάνα της Κένιας και να μην γίνονται αντιληπτές από τους διώκτες τους. Υποδόρια, κάτω από κάθε βούλα αναπτύσσεται «ένα περίπλοκο σύστημα αγγείων αίματος», σύμφωνα με το Ίδρυμα για την Προστασία της Καμηλοπάρδαλης, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει στόχο την προστασία αυτών των ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον.  Εκτιμάται ότι στην άγρια φύση ζουν σήμερα περίπου 16.000 καμηλοπαρδάλεις, πληθυσμός που μειώθηκε κατά 50% τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Ο ιδρυτής του ζωολογικού κήπου στο Λάιμστοουν του Τενεσί, Τόνι Μπράιτ, δήλωσε ενθουσιασμένος από τη γέννηση του νεαρού και σπάνιου ζώου και κάλεσε τους επισκέπτες να πάρουν μέρος σε μια ψηφοφορία για να βρεθεί το πιο κατάλληλο όνομα για τη νεογέννητη σταρ. Οι επιλογές είναι τέσσερις και μεταξύ αυτών το όνομα «Kipekee», που στα σουαχίλι σημαίνει «μοναδική»- κάτι που μάλλον ταιριάζει στην περίπτωση της νεογέννητης καμηλοπάρδαλης.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Έκλεισαν και πάλι τα Δαρδανέλια λόγω της συνεχιζόμενης πυρκαγιάς στην επαρχία Τσανάκαλε

Τα διεθνή ΜΜΕ για τις φωτιές στην Ελλάδα (photos)

ΗΠΑ: Χωρίς τον Τραμπ το πρώτο ντιμπέιτ των υποψήφιων των Ρεπουμπλικανών για το χρίσμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32