search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:07
MENU CLOSE

Υπάρχει και η Ελλάδα των μεταλλίων – Τεντόγλου, Ντρισμπιώτη, Κορακάκη φωτίζουν τις μέρες μας

25.08.2023 11:19
metallia

Κι ενώ η Ελλάδα βιώνει τραγικές στιγμές με τις πυρκαγιές να κατακαίουν τον τόπο, τρεις Έλληνες αθλητές κράτησαν το ηθικό και τη χώρα μας ψηλά. Τεντόγλου, Ντρισμπιώτη και Κορακάκη σκόρπισαν χαρά με τα κατορθώματά τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

Με άλμα 8,52 εκτοξεύτηκε ο Μίλτος Τεντόγλου στην κορυφή του βάθρου και οι Έλληνες στα ουράνια! Στην 6η του προσπάθεια ο Έλληνας αθλητής κέρδισε το μοναδικό μετάλλιο που έλειπε από την συλλογή του, το χρυσό! Έχει πλέον χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού και κλειστού στίβου.

Η αγωνία είχε κορυφωθεί καθώς ο Έλληνας αθλητής κονταροχτυπιόταν για το χρυσό με τον Τζαμαϊκανό Γουέινι Πίνοκ ο οποίος έμεινε τελικά στο 8,50μ.

Σπουδαία διάκριση κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο πέτυχε και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη η οποία «δε μάσησε» και έναν χρόνο μετά τον θρίαμβό της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου και λίγες ημέρες μετά από την κούρσα της στα 20 χλμ. βάδην, η 39χρονη πρωταθλήτρια επέστρεψε στο βάθρο, πανηγυρίζοντας μία ακόμα διάκριση. Πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο που κατακτά η Αντιγόνη σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχοντας κατακτήσει 2 χρυσά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η αλύγιστη Αντιγόνη δεν παράτησε τον αγώνα λεπτό κι έφερε δάκρυα συγκίνησης στα πρόσωπα των Ελλήνων με την επιμονή και το πείσμα της.

Το χρυσό κορίτσι της σκοποβολής Άννα Κορακάκη στάθηκε στα 25 μέτρα από τον στόχο της και δεν αστόχησε. Κατάφερε να κατακτήσει τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η Κορακάκη βγήκε 2η στα 25 μέτρα σταθερού στόχου με 565 βαθμούς, πίσω από την Κινέζα Σισουάν Φενγκ, η οποία συγκέντρωσε 572 βαθμούς. Κάπως έτσι η Άννα προσέθεσε άλλο ένα μετάλλιο στη συλλογή της και μας έκανε ξανά περήφανους.

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Μίλτος Τεντόγλου – Στο τελευταίο άλμα… «πέταξε» στα 8.52μ (Videos)

Εύκολο 3-1 του Ολυμπιακού επί της Τσουκαρίτσκι και ισχυρό προβάδισμα για τους ομίλους

Άλμα πρόκρισης στους ομίλους για τον ΠΑΟΚ, 2-1 τη Χαρτς στο Εδιμβούργο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:03