search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 14:58
MENU CLOSE

Αυτή είναι η «υπεύθυνη δήλωση» με την οποία θα αρνούνται να παραλάβουν τις νέες ταυτότητες όσοι φοβούνται το… τσιπ!  

26.08.2023 10:33
TAUTOTOTIES

Αγώνα δρόμου κάνει η κυβέρνηση για να πείσει τους αρνητές των νέων ταυτοτήτων ότι τα νέα δελτία ταυτοποίησης δεν έχουν τίποτα το… διαβολικό και δεν αποσκοπούν στον… έλεγχο του ατόμου, παρά πρόκειται για τον εκσυγχρονισμό ενός συστήματος στο πλαίσιο ευρωπαϊκών οδηγιών.

«Δεν υπάρχει τίποτα το δαιμονισμένο και το αντιχριστιανικό στις νέες ταυτότητες, ουδείς  πολίτης χρειάζεται να παίρνει στα σοβαρά όσα περίεργα και ευφάνταστα λέγονται και γράφονται» δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου.

Ωστόσο, οι «αρνητές» των νέων ταυτοτήτων (με τα… τσιπ) δεν δείχνουν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν.

Όχι μόνο κάνουν ουρές στα αστυνομικά τμήματα για να ανανεώσουν τις παλιές αστυνομικές ταυτότητες και να εκδώσουν νέες ίδιου τύπου, ελπίζοντας ότι αυτές θα έχουν διάρκεια δέκα ετών και βάλε, όχι μόνο διοργανώνουν συλλαλητήρια, αλλά δείχνουν αποφασισμένοι και να αναμετρηθούν… «νομικά» με το νέο σύστημα!

Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, μέσω του οποίου είναι γεγονός ότι «συντονίζονται» για τις δράσεις που θα κάνουν οι διάφορες ομάδες και «φυλές» των αντιδρώντων (ή «ψεκ»), υπάρχει ήδη έτοιμο ένα έντυπο υπεύθυνης δήλωσης, με το οποίο θα εμφανίζονται στα αστυνομικά τμήματα, όταν πρέπει να παραλάβουν τις νέες ταυτότητες.

Όπως τονίζεται στο συγκεκριμένο έντυπο, η νέα ταυτότητα μεταξύ άλλων περιέχει επικίνδυνους για την υγεία μικροεπεξεργαστές, παραβιάζει τις θρησκευτικές αρχές καθώς επίσης και τις ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα που απορρέουν από το Σύνταγμα.

Ιδού το έντυπο:

«Αυτοί που δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων οφείλουν να ξέρουν ότι ο κόσμος, η ανθρωπότητα, πέρασε Διαφωτισμό. Η Ελλάδα βρίσκεται στον 21ο αιώνα. Η πίστη, ο σεβασμός, οι ευαισθησίες είναι εσωτερικά ζητήματα, που δεν τίθενται όμως στην παραμικρή διακινδύνευση με την ανάγκη προσαρμογής στις απαιτήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο. Από μέσα Σεπτεμβρίου και μετά θα μπορούμε να χορηγούμε στον κόσμο τις καινούργιες ταυτότητες…», είχε υπογραμμίσει ο Γιάννης Οικονόμου.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά τώρα στο Γραμματικό – Ξεκίνησε από κεραυνό

Πυρκαγιές: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε όλη την Ελλάδα – Υψηλός ο κίνδυνος και για σήμερα

Καιρός σήμερα: Μπόρες και καταιγίδες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 14:57