search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 05:10
MENU CLOSE

Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: «Ξηλώθηκαν» δύο ταξίαρχοι και 3 αστυνομικοί διευθυντές για το φιάσκο της Ν. Φιλαδέλφειας

26.08.2023 18:44
gada_new

Ακόμη πέντε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. καρατομήθηκαν για το φιάσκο της Νέας Φιλαδέλφειας με τους κροάτες χούλιγκαν και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Ειδικότερα, όπως αναφεται σε σχετική ανακοίνωση, εντοπίστηκαν ευθύνες στην πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης.

Πρόκειται, για δύο ταξιάρχους και τρεις αστυνομικούς διευθυντές, και η απομάκρυνσή τους θα λάβει χώρα μέχρι τη λήψη οριστικής απόφασης από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Ειδικότερα, οι δύο Ταξίαρχοι είναι οι δύο πρώην βοηθοί του Αττικάρχη, οι οποίοι την ώρα της καθόδου των χούλιγκαν στην Αθήνα και των επεισοδίων στη Νέα Φιλαδέλφεια βρίσκονταν στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Και οι τρεις αστυνομικοί διευθυντές είναι:

  • ο αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Κορίνθου, από την περιοχή αρμοδιότητας του οποίου πέρασαν οι Κροάτες χούλιγκαν για να φτάσουν στην Αθήνα
  • ανώτερος αξιωματικός στην Υπηρεσία Γενικής Αστυνόμευσης 
  • ο αναπληρωτής του Κλάδου Τάξης του Υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι για τους για τους χειρισμούς της Αστυνομίας είχαν «ξηλωθεί» ακόμη επτά αξιωματικοί του Σώματος στις 8 Αυγούστου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Ανακοινώνεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι -κατ’ εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 100/2003 και ενώ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματά της θα ανακοινωθούν, μετά την περάτωσή της, το προσεχές χρονικό διάστημα) για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση περιστατικού συμπλοκής μεταξύ οπαδών, το οποίο έλαβε χώρα τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων- εντοπίστηκαν ευθύνες στην πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης και ως εκ τούτου μετακινούνται -σε συνέχεια των άλλων επτά μετακινήσεων που έγιναν στις 8 Αυγούστου 2023- πέντε Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές), μέχρι τη λήψη της οριστικής απόφασης από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα».

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Ολυμπία Οδό – Ι.Χ. χτύπησε σε μπάρες και αναποδογύρισε

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Έβρο – Νέα μηνύματα για εκκενώσεις οικισμών από το 112

Συναγερμός στη Μεσσηνία: Διπλό πύρινο μέτωπο στον Ταΰγετο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:24