search
ΚΥΡΙΑΚΗ 26.05.2024 02:22
MENU CLOSE

Έβρος: Κατέρρευσαν οι κατηγορίες – Ελεύθεροι οι 4 πρώτοι μετανάστες που απολογήθηκαν

26.08.2023 17:37
alexandroupoli_eisaggeleas

Ελεύθεροι και χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι 4 από τους 13 μετανάστες που κατηγορήθηκαν για εμπρησμό, μετά τους ισχυρισμούς των αυτόκλητων «σερίφηδων» που τους κλείδωσαν σε τρέιλερ φορτηγού και καλούσαν σε πογκρόμ κατά προσφύγων και μεταναστών στα social media.

Την ώρα που οι αυτόκλητοι σερίφηδες του Έβρου (ένας 45χρονος αλβανικής καταγωγής και δύο έλληνες) τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό, οι πρώτοι 4 μετανάστες που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, οι τέσσερις που αφέθηκαν ελεύθεροι κατάγονται από το Πακιστάν.

Οι υπόλοιποι εννέα μετανάστες, με καταγωγή από τη Συρία, θα απολογηθούν τη Δευτέρα 28 Αυγούστου.

Βρίσκονται αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της απόπειρας εμπρησμού με κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και παράνομης εισόδου στην χώρα, τελικά οι τέσσερις από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι.

Καμπαγιάννης: Δεν υπήρξε ούτε ως υποψία απόπειρα εμπρησμούς

Στο μεταξύ σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης επισήμανε πως «το χτεσινοβραδινό νέο της αποφυλάκισης χωρίς όρους των πρώτων 4 προσφύγων από τους 13 είναι προμήνυμα καλών εξελίξεων για τη Δευτέρα. Καμία απόπειρα εμπρησμού δεν υπήρξε ούτε ως υποψία, σε αντίθεση με τα βαριά αδικήματα της αρπαγής και της έκθεσης».

»Η υπόθεση αποκαθίσταται στις πραγματικές της διαστάσεις. Οι συνάδελφοι που θα εργαστούν για την υπόθεση, θα μας ενημερώνουν για τις εξελίξεις», συνέχισε, επισημαίνοντας ότι το «επείγον crowd-funding του omniatv μέχρι την Κυριακή ολοκληρώθηκε μέσα σε 8 ώρες».

«Είναι ωραίο να ξέρεις ότι πίσω από τους δικηγόρους που ανέλαβαν να τρέξουν σε τμήματα και δικαστήρια χωρίς αντάλλαγμα στέκονται εκατοντάδες και χιλιάδες άνθρωποι που βάζουν πλάτη», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Αυτόκλητος «σερίφης»: Από θύτης… θύμα – «Φοβήθηκα μην μας επιτεθούν»

Φωτιά στον Έβρο: Ήχησε ξανά το 112 – «Απομακρυνθείτε προς Κομοτηνή»

Φωτιές: Τα τελευταία 7 χρόνια έγινε «κάρβουνο» το 33% των δασών της Αττικής (Χάρτης)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26.05.2024 01:20