search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 12:55
MENU CLOSE

Χαμός θα γίνει με τις συμβάσεις μηδενικού ωραρίου

27.08.2023 11:48
ergazomenoi-new

Με μεγάλο… ενδιαφέρον αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που – για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους – απορρυθμίζει ακόμα περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις στη χώρα, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στα λεγόμενα «zero hour contracts», δηλαδή σε συμβάσεις εργασίας όπου ο εργαζόμενος ουσιαστικά μπορεί και να μην εργαστεί καθόλου για την επιχείρηση, η οποία και καθορίζει πλήρως το ωράριό του.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «θα δίνεται η ευκαιρία σε επιχειρήσεις να δημιουργούν συμβάσεις μηδενικού ωραρίου με εργαζομένους.

Στην περίπτωση αυτή ο εργαζόμενος θα πρέπει να ειδοποιείται 24 ώρες πριν ότι υπάρχει ανάγκη να δουλέψει. Θα είναι αναγκαστικά δηλωμένος, με άδειες και ασφαλιστικές εισφορές. Άρα δεν θα είναι μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. Η επιχείρηση δεν θα μπορεί να πάρει άλλους από αυτούς που έχει δηλώσει».

Εμείς απλώς να υπενθυμίσουμε ότι, μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της κυβέρνησης, το «Π» είχε προβλέψει ότι συνδικάτα και εργαζόμενοι θα… κατασκηνώσουν έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

Ο Καστανίδης επιστρέφει – στο… Twitter

Θέλουμε τη Θράκη… άγρια Δύση;

Τα χιλιάδες likes βάζουν ιδέες στον Κασσελάκη για την αρχηγία στον ΣΥΡΙΖΑ  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 12:55