Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Νέο σοκαριστικό βίντεο έρχεται στο φως κυκλοφόρησε στα social media όπου δείχνει πολίτες να «συλλαμβάνουν» 4 μετανάστες.
Το ανέβασε ένας χρήστης με το όνομα Walandi Abrassis, παρά το σοκ που προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα η ενέργεια τριών πολιτών από την Αλεξανδρούπολη να κλειδώσουν σε τρέιλερ φορτηγού 13 μετανάστες.
Στο βίντεο φαίνεται ο ίδιος με στολή παραλλαγής να «συλλαμβάνει» μαζί με άλλα άτομα τέσσερις μετανάστες που βρίσκονται στο έδαφος. Ένας εξ αυτών φαίνεται να έχει τραυματιστεί και να πονά.
Ο χρήστης μάλιστα, κατηγορεί τα θύματα για εμπρησμό και φωνάζει στην κάμερα: «Άλλους τέσσερις, άλλους τέσσερις καλούς επενδυτές… Βλέπετε; Μέρα μεσημέρι. Πού είναι οι Αρχές; Πού είναι οι Αρχές; Πού είναι οι Αρχές; Άλλους τέσσερις επενδυτές. Παίρνουμε τηλέφωνο την αστυνομία, δεν βγάζει δίκτυο. Δεν βγάζει δίκτυο. Άλλοι τέσσερις επενδυτές. Καίγεται εδώ, καίγεται ο τόπος καίγεται. Κι είδαμε ο στρατός κι η πυροσβεστική καθόταν. Επάνω καίγονται οι κορυφές και δεν έρχεται ούτε αεροπλάνο να τα σβήσει. Τι γίνεται ρε παιδιά; Τι γίνεται ρε παιδιά; Άλλους τέσσερις επενδυτές εδώ. Τι κάνουμε;».
Εξαιτίας των αντιδράσεων κατέβασε το βίντεο από τον λογαριασμό του. Ωστόσο, εμφανίζεται αμετανόητος, καθώς με νεώτερη ανάρτησή του μιλά για «τα παιδάκια του Σόρος» που «δεν ξέρουν πού είναι ο Έβρος» και ήρθαν να τους «βγάλουν φασίστες».
Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:
«Νέο σοκαριστικό βίντεο με ακροδεξιούς αυτόκλητους «σερίφηδες» να έχουν αιχμαλωτίσει και να έχουν χτυπήσει μετανάστες στον Έβρο είδε το φως της δημοσιότητας.
Όπως φαίνεται, το αποτρόπαιο περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας δεν ήταν μεμονωμένο, αλλά πρόκειται για μια κατάσταση η οποία παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Και το ερώτημα είναι, τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές και η δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσουν αυτά τα δίκτυα που θέλουν να επιβάλουν το νόμο της Άγριας Δύσης, που αιχμαλωτίζουν ανθρώπους και υποκινούν σε μίσος.
Έστω και τώρα, οι αρχές και η δικαιοσύνη οφείλουν να παρέμβουν αποφασιστικά.
Οι αποτρόπαιες πράξεις αρπαγής και παράνομης κράτησης είναι βαριά εγκλήματα που στρέφονται τόσο κατά του ανθρώπου όσο και κατά της πολιτείας. Ταυτόχρονα, το ελληνικό ποινικό δίκαιο διαθέτει ένα πλέγμα διατάξεων για την αυστηρή δίωξη των ρατσιστικών εγκλημάτων.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει τεράστια ευθύνη για την ανοχή της σε αυτά τα φαινόμενα. Διαφορετικά, ο κ. Γρυσπολάκης θα είχε ήδη αποπεμφθεί από τη θέση του Προέδρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, μετά το ρατσιστικό του παραλήρημα και τη «συμπαράσταση» που εξέφρασε στους αυτόκλητους «σερίφηδες».
Διαβάστε επίσης:
Λάρισα: 63χρονος βγήκε στο μπαλκόνι να διαμαρτυρηθεί για τη φασαρία σε γλέντι κι έπεσε στο κενό
Φωτιές σε Έβρο και Ροδόπη: Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.