search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 18:22
MENU CLOSE

Λέσβος: Σάλος με τις γαϊδουροδρομίες – Μικρά παιδιά μαστιγώνουν τα ζώα – Καταδικάζει ο δήμος Μυτιλήνης (videos)

28.08.2023 10:43
lesvos_gaidouria_2808_1920-1080_new

Σάλο έχουν προκάλεσαν οι εικόνες από τη Λέσβο, με μικρά παιδιά να μαστιγώνουν ανελέητα γαϊδουράκια, κατά τη διάρκεια αυτοσχέδιων «αγώνων».

«Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε για αυτό το ωραίο δρώμενο στην Κώμη Λέσβου. “Γαϊδουροδρομίες!”. Με γαϊδουράκια να τρέχουν στη μέση του δρομου, με ΙΧ και μηχανακια να κυκλοφορούν, να δέρνονται για να πάνε πιο γρήγορα από ανήλικους, υπό τις επευφημίες των ενηλίκων. Όλο το υλικό θα προωθηθεί στην Αστυνομία και την Δνση Κτηνιατρικής Λέσβου για τα περαιτέρω…», καταγγέλλει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιβωτός Μυτιλήνης, δημοσιεύοντας και σχετικό βίντεο:

Στο βίντεο ακούγεται μία γυναίκα να λέει πως πρέπει να σταματήσουν να χτυπάνε τα γαϊδουράκια και οι παρευρισκόμενοι, απευθυνόμενοι σε εκείνοι της λένε «άστα να τα χτυπάνε, δώσε».

Καταδικάζει ο δήμος Μυτιλήνης: «Πολύ λυπηρό γεγονός, δεν είναι έθιμο»

Από την πλευρά του, ο δήμος Μυτιλήνης καταδίκασε το περιστατικό. Μιλώντας στην εκπομπή του OPEN «Καλοκαίρι #yes!», ο ΓΓ Δήμου Μυτιλήνης Ηρακλής Κουντουρέλλης τόνισε πως ο δήμαρχος εκφράζει δυσαρέσκεια.

«Είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός που δεν εκφράζει τις τοπικές μας κοινωνίες», είπε σχετικά με τις ντροπιαστικές εικόνες από την Κώμη Λέσβου.

Όπως εξηγεί στη συνέχεια, στον Άγιο Χαράλαμπο κάθε χρόνο γίνεται περιφορά εικόνας από ανθρώπους που ιππεύουν άλογα και οι οποίοι παίρνουν ειδική άδεια από τον δήμο μετά από εισήγηση κτηνιατρικής υπηρεσίας και υπό την εποπτεία κτηνιάτρου.

«Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο κτηνίατρος υποβάλλει έκθεση ότι κανένα ζώο δεν εκτέθηκε στον ήλιο, δεν κακοποιήθηκε κλπ», προσθέτει.

Ο ίδιος διευκρινίζει πως «γαϊδουροδρομίες είναι άγνωστες σε εμάς» και τονίζει ότι «δεν είναι έθιμο, δεν υπάρχει τέτοιο έθιμο. Χάριν του βίντεο έχει έρθει σε γνώση μας».

Στη συνέχεια, σημείωσε: «Λυπούμαστε που συμμετείχαν και γονείς. Εμείς θα καλέσουμε την τοπική κοινωνία να αποβάλει αυτά τα φαινόμενα, θα πούμε στη σχολική κοινότητα να δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα παιδιά της Κώμης για να καταλάβουν ότι τα ζώα είναι κάτι που δεν πρέπει να κακοποιούμε και πως έχουν δικαιώματα». Μάλιστα, υπογραμμίζει πως πρέπει και θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

«Έχουν μείνει ελάχιστα πλέον γαϊδούρια, γιατί σήμερα δεν χρησιμοποιούνται για δουλειές όπως παλιά. Αυτά πρέπει να είναι τα τελευταία της περιοχής. Πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προστασίας και επειδή πάνε να εξαφανιστούν, έχουμε διπλή υποχρέωση να τα φροντίσουμε», καταλήγει ο κ. Κουντουρέλλης.

Διαβάστε επίσης:

Κτηματολόγιο: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την έκδοση αριθμού προτεραιότητας

«Καλάθι των Μαθητών»: Πρεμιέρα την Τετάρτη, τι θα περιλαμβάνει

Σέρρες: Φωτιά τώρα σε δασική περιοχή στο Αηδονοχώρι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 18:20