search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 02:23
MENU CLOSE

Κρήτη: Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ και ο ειδικός φρουρός που κατηγορούνται για εκβιασμό

29.08.2023 20:43
astinomikos-xania-new

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν, με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αξιωματικός, που συνελήφθη την Κυριακή (27/8) στη Κρήτη κατηγορούμενος για εκβίαση, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος, καθώς και ο ειδικός φρουρός, που συνελήφθη για συνέργεια σε εκβίαση.

Παράλληλα, σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Απειλούσε κατά τη σύλληψή του

Την ίδια στιγμή όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν τη δράση του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., ενώ όπως γίνεται γνωστό, η δικογραφία του περιλαμβάνει διάφορα αδικήματα, ανάμεσα στο οποία περιλαμβάνεται και εκείνο της αντίστασης κατά των Αρχών.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ο αξιωματικός κατά την επιχείρηση σύλληψής του από τους «αδιάφθορους», δεν συνεργάστηκε αλλά «οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να συνεργαστούν, με τον αξιωματικό να απευθυνθεί υβριστικές και υποτιμητικές εκφράσεις στους αστυνομικούς και στον δικαστικό λειτουργό».

Και οι υβριστικές και υποτιμητικές εκφράσεις ήταν του τύπου: «Θα έρθω στο σπίτι σου μ@@@@ και θα σε γ@@@@ και σένα και τα παιδιά σου. Δεν ξέρεις με ποιον τα έβαλες. Σου ετοιμάζω την κάσα».

Ο «επίορκος» αξιωματικός, απευθύνθηκε απαξιωτικά και προς τη δικαστική λειτουργό.

Πώς άρχισε να ξετυλίγεται η υπόθεση

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από καταγγελία γυναίκας στην Κρήτη, από την οποία ο κατηγορούμενος ζητούσε εκβιαστικά 30.000 ευρώ τον χρόνο για να μην πάει ο ίδιος να «χτυπήσει» σε δημοπρασία την καντίνα της και η γυναίκα μείνει χωρίς δουλειά.

Την ίδια ώρα, αποκαλύπτονται και άλλα στοιχεία για τη δράση του κατηγορούμενουΠρώην δικηγόρος του νησιού, που αισθανόταν πως απειλούταν από κάποιους, είχε απευθυνθεί στον αστυνομικό για να τον προστατεύσει και εκείνος αρχικά τού δήλωσε πως θα ασχοληθεί με την περίπτωσή του.

Άρχισε, όμως, να του ζητάει χρήματα για να το κάνει. Κάποια στιγμή, ωστόσο, αφού ο δράστης είχε ήδη πάρει 120.000 ευρώ, ο πρώην δικηγόρος δεν είχε άλλα χρήματα και είπε στον κατηγορούμενο:

«Δευτέρα πρωί, 9:00 η ώρα θα είμαι στο σπίτι σας με αυτό που μου γράψατε, να μην τα λέμε από το τηλέφωνο. Έχω δανειστεί από όποιον μιλάει ελληνικά. Είχαμε συμφωνήσει 52.000 ευρώ και έχω φέρει παραπάνω από τα διπλά. Ε, σκεφτείτε ένας άνθρωπος πουλάει το σπίτι του και το αυτοκίνητό του, σκεφτείτε την απελπισία του».

Υπάρχει, παράλληλα, καταγγελία οδηγού στον οποίο είχε βεβαιωθεί τροχονομική παράβαση 700 ευρώ και ο αστυνομικός τού ζήτησε 300 ευρώ για να σβήσει την κλήση.

Διαβάστε επίσης:

Άγιος Παντελεήμονας: Συνελήφθη ο άνδρας που κατηγορείται ότι πυροβόλησε 25χρονο

Δίχως τέλος η μεγαλύτερη φωτιά της Ευρώπης, πύρινο μέτωπο στον Έβρο για 11η ημέρα – Τι αποφασίστηκε στο Μαξίμου

Δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: Σε 19 σημεία γύρω από το γήπεδο το αίμα του – «Μας πήρανε στο κυνήγι, ήταν μία νύχτα χάους»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58