search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:41
MENU CLOSE

Mytilineos: Πολύ κοντά στην εξαγορά και της Imerys Βωξίτες

29.08.2023 15:26
MUTILHNAIOS2

Κοντά στην πραγματοποίηση πέμπτης εξαγοράς μέσα στο 2023 βρίσκεται η Mytilineos.

Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία απαντώντας σε δημοσιεύματα περί εξαγοράς της Imerys Βωξίτες εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας τα εξής: «σχετικά με κάποια δημοσιεύματα που αναφέρονται σε συζητήσεις της Mytilineos με την Imerys Βωξίτες, ενημερώνουμε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις, οι οποίες είναι σε προχωρημένο στάδιο, χωρίς ωστόσο να έχουν ολοκληρωθεί.

Σε περίπτωση ολοκλήρωσης της συμφωνίας, η εταιρεία θα ενημερώσει εγκαίρως κατά την πάγια τακτική της, τόσο το επενδυτικό κοινό όσο και τις αρμόδιες αρχές», καταλήγει η Mytilineos.

Δηλαδή η Mytilinaios συνεχίζει το μπαράζ εξαγορών του 2023 στοχεύοντας αυτή τη φορά στην αύξηση της παραγωγής αλουμινίου και αλουμίνας αλλά και την παραγωγή γαλλίου.

Η Imerys Βωξίτες, αποτελεί εκ των βασικών προμηθευτών βωξίτη της Μυτιληναίος ενώ το Γάλλιο, για την παραγωγή του οποίου ενδιαφέρεται έντονα η Κομισιόν, δημιουργείται κατά την διαδικασία της μετατροπής του βωξίτη σε αλουμίνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος έχει ήδη αποκτήσει μέσα στο 2023 και τις εταιρείες Watt+Volt, Unison, Volterra και EfaEnergy ενώ δημιούργησε και την ενεργειακή start up Avokado που στοχεύει στο retail της παροχής ενέργειας.

Διαβάστε επίσης:

Fitch: Στον «πάγο» η αξιολόγηση της Eurobank μέχρι να τελειώσει το deal με την Ελληνική Τράπεζα

3K Investment Partners: Στρατηγική συνεργασία με Whitetip στη διαχείριση περιουσίας

Στις «ράγες» το project των 125 εκατ. ευρώ για το 5άστερο της Ikos στην Κρήτη – Τι περιλαμβάνει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 13:40