search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 00:57
MENU CLOSE

«Φαγωμάρα» στον ΣΥΡΙΖΑ με Κασσελάκη: Κεραυνοί Μπαλτά μετά τον Φίλη και βολές κατά Πολάκη

30.08.2023 16:01
kasselakis_2908_1920-1080_new

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η υποψήφιοτητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος.

Ενδεικτικές είναι οι… διαφορετικές απόψεις που εξέφρασαν οι Μπαλτάς – Φίλης και ο Παύλος Πολάκης, για τον υποψήφιο πρόεδρο του κόμματος.

«Κεραυνοί» Μπαλτά – Φίλη

Μπαλτάς: «Ο Κασσελάκης διεκδικεί την προεδρία προκειμένου να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε αντίγραφο του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ»

Με άρθρο του στην «Αυγή», ο πρώην υπουργός Παιδείας και νυν μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ, Αριστείδης Μπαλτάς, σχολίασε με αιχμηρό τρόπο την υποψηφιότητα Κασσελάκη, ενώ επιτέθηκε και στον Παύλο Πολάκη.

Στο άρθρο του ο κ. Μπαλτάς αναφέρει ειρωνικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι εξαιρετικά γενναιόδωρο κόμμα. Τόσο ώστε να μη διστάζει να προσφερθεί ολόκληρο σε οποιονδήποτε επιθυμήσει να το πάρει από το χέρι (να αναλάβει την αρχηγία του) σχεδόν υπό μηδαμινές προϋποθέσεις. Αρκούν λίγες υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής του που θα υιοθετήσουν μια υποψηφιότητα η οποία μπορεί να κατατεθεί ακόμη και την τελευταία στιγμή. Ανωριμότητα ορφανού; Όχι βέβαια. Απλώς απέραντη δημοκρατική ευαισθησία».

Αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη, ο κ. Μπαλτάς σημειώνει «κατά ρεπορτάζ που δεν έχουν διαψευστεί, την υποψηφιότητα Κασσελάκη στηρίζει, πιθανόν μεταξύ άλλων συντρόφων, ο σ. Παύλος Πολάκης. Δικαιούμαι λοιπόν να ρωτήσω: Πώς συμβιβάζεται η όλη πολιτική παρουσία του σ. Πολάκη με την πλατφόρμα Κασσελάκη; Δηλαδή τον υποτονισμό μέχρι εξαφανίσεως της διάκρισης Αριστεράς/Δεξιάς και τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε αντίγραφο του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ; Απλώς ερωτώ».

Καταλήγοντας, εγκαλεί τον κ. Κασσελάκη πως διεκδικεί την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκειμένου να τον μετατρέψει «το ταχύτερο δυνατό σε αντίγραφο του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ. Ώστε να συνεργάζεται με τη Ν.Δ. σε όσα αφορούν τα μεγάλα ζητήματα της χώρας».

Φίλης: «Δεν έχουμε ανάγκη από πολιτικούς του Instagram και από Μεσσίες»

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις σχολιάζοντας την υποψηφιότητα Κασσελάκη.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Action24 ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «Δεν έχουμε ανάγκη από πολιτικούς του Instagram και από Μεσσίες», σημειώνοντας ότι «έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που δεν θα ‘’φυτεύονται’’ από το Instagram και τα διάφορα συμφέροντα. Δεν έχουμε ανάγκη από Μεσσίες».

«Πρέπει να δούμε τις θέσεις του», είπε και συνέχισε λέγοντας ότι «έχουμε ανάγκη από πολιτικούς που θα προκύπτουν μέσα από την κοινωνία».

«Δεν γνωρίζει καν ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε για τον υποψήφιο πρόεδρο του κόμματος.
Ερωτηθείς αν εννοεί με το «φύτεψαν» τον Σ. Κασσελάκη, ο Νίκος Φίλης απάντησε ότι «δεν προκύπτει μέσα από τις ελληνικές πολιτικές διαδικασίες».

Στήριξη από τον Πολάκη

Με μία ανάρτηση στο Facebook, ο Παύλος Πολάκης εξέφρασε τη στήριξή του στον Κασσελάκη, σημειώνοντας παράλληλα πως «είχε πολύ μεγάλη επιτυχία» η εκδήλωσή του υποψήφιου προέδρου στα Χανιά.

Παράλληλα αναφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς και στις αντιδράσεις του δήμου και του Ιδρύματος «Βενιζέλος» ότι «οι Τάφοι των Βενιζέλων δεν είναι χώρος για κομματικές εκδηλώσεις», ενώ σχολίασε με επίσης σκληρούς χαρακτηρισμούς και τον Άρη Πορτοσάλτε.

Ο Παύλος Πολάκης δεν ήταν παρών στην εκδήλωση, λόγω ιατρικών υποχρεώσεων.

Αναλητικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook:

«Δυο σχολια για σήμερα.
1) Πολύ μεγάλη επιτυχία της εκδηλωσης του Στεφανου Κασελακη στα Χανια με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου.
Το πράγμα παίρνει μορφή χιονοστιβάδας …

Υγ: Γι αυτό φαντάζει μικρόψυχη ,χολερική και με άνωθεν εντολή προφανώς, η ανακοίνωση του Ιδρύματος Ελ Βενιζέλος (Παπαδακης) και Δήμου Χανιων (Σημαντηρακης) πως «κομματικές εκδηλώσεις δεν πρέπει να γίνονται στους τάφους των Βενιζέλων».Εμείς τους τάφους τους σεβαστήκαμε αυτοί που απλώνουν τραπεζοκαθίσματα για γάμους και βαφτίσεις η που τσαλαπατάνε τις πλάκες των μνημάτων για μια σελφι ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΝ!!!
Αντε να χαθείτε-ΝΤΡΟΠΗ σας!!!

2) Μου είπαν ,γιατί ΣΚΑΙ-ξεφτίλες δεν βλέπω ,πως βγήκε εκείνη η αποβολή της «δημοσιογραφίας» ο Πορτοσαλτε και είπε πάλι πως για να «φτιάξει ο Συριζα πρέπει να φύγει ο ΠΟΛΑΚΗΣ»
Άκου λυξονταρμα : Θα με βλέπετε ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ και να ξέρεις πως για να επιστρέψει η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ στη χώρα πρέπει να φύγετε εσυ και οι όμοιοι σου… Για να δούμε ποιος θα ΝΙΚΗΣΕΙ στο ΤΕΛΟΣ!!!
Λυξονταρμα ε λυξονταρμα!!
ΥΓ2.επειδή ρωτάτε πολλοί.Λυξονταρμα: Το κακουδερικο, ασθενικό, αδύναμο, δύσμορφο πλάσμα»
.

Καρτερός: «Ο Τσίπρας δεν έχει δώσει δαχτυλίδι σε κανέναν υποψήφιο»

Παράλληλα ο αρθρογράφος της «Αυγής», Θανάσης Καρτερός, διαψεύδει τα σενάρια, σύμφωνα με τα οποία ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής στον Στέφανο Κασσελάκη.

Αναλυτικά το άρθρο του Καρτερού «Ο Τσίπρας και το δαχτυλίδι»:

«Αρκεί η στάση στεγανής αποχής του Τσίπρα από οτιδήποτε σε σχήμα δαχτυλιδιού. Για τα υπόλοιπα ανατρέξτε στον Τόλκιν…

Μόνο από σενάρια του Διαδικτύου δεν έχουμε έλλειμα στην κούρσα διαδοχής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κουτσομπολιά, ψίθυροι, ρεπορτάζ της κοιλιάς και κακοήθειες της κουτσουλιάς πλημμυρίζουν τα social media. Ευφάνταστες ιστορίες διαπλοκής, αμερικανικού δακτύλου, επιβαρυντικών προσωπικών δεδομένων, συγκρούσεων και ανίερων συμμαχιών δίνουν και παίρνουν. Και στα πιο μαύρα μέρη του ιστού, μπρος ή πίσω, από πάνω ή από κάτω, από πηγές “ξέρω ’γω τι σου λέω”, συχνά-πυκνά εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί ο “άρχοντας των δαχτυλιδιών”. Ο Αλέξης Τσίπρας, που, σύμφωνα με “καλές πληροφορίες”, ακολουθεί τις υποδείξεις του άσματος: “Πάρε το δαχτυλίδι μου, που γράφει τ’ όνομά μου”…

Τα λαγωνικά αυτού του τύπου έκαναν να σκεφτείτε τη συγκλονιστική αποκάλυψη ότι ο ήρωας των παραμυθιών τους έφτασε μέχρι το Μαϊάμι, στον Ατλαντικό, και φιλοξενήθηκε σε πολυτελή βίλα για να παραδώσει το δαχτυλίδι σε κάποιον κρυφό εκλεκτό του. Κι ας βρισκόταν εκείνες τις μέρες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στην Καλιφόρνια – στον Ειρηνικό. Άλλες ιστορίες ξεκινούν από τις… ιστορίες, εφαρμόζοντας την παλιά καλή αρχή: όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Και άρα, όπου προβάλλονται επιμόνως καπνισμένες ιστορίες, κάπου καπνίζονται. Όπερ έδει δείξαι και το δαχτυλίδι έχει παραδοθεί, αλλά δεν ομολογείται. Να τραβάει δηλαδή ένας σοβαρός άνθρωπος τα μαλλιά του μ’ αυτό το μαλλιοτράβηγμα.

Να εξηγηθούμε για να μην παρεξηγηθούμε. Στις ιστορίες της Μέσα Γης και της Έξω Συναλλαγής δεν εμπλέκονται οι υποψήφιοι πρόεδροι ούτε τα επιτελεία τους. Αυτόκλητοι οπαδοί και ετερόκλητοι αντίπαλοι οπαδών είναι οι συγγραφείς τους. Μαζί προφανώς με τους συνήθεις αυτουργούς της προβοκάτσιας με ακατονόμαστες πηγές χρηματισμού, που στόχο έχουν να διασύρουν τη διαδικασία, τον Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τους υποψήφιους. Και δεν αξίζει πραγματικά τον κόπο να ασχολείται κανείς με όλο αυτό το σύστριγκλο παρά για έναν και μόνο λόγο. Για να επιστήσει την προσοχή σε όσους πραγματικά ενδιαφέρονται για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να μην πιστεύουν ούτε λέξη από τα παραμύθια περί δαχτυλιδιών και δράκων.

Πού ’ν το, πού ’ν το το δαχτυλίδι, ψάξε-ψάξε δεν θα το βρεις δηλαδή η υπόθεση. Δαχτυλίδι δεν… Και δεν χρειάζεται όσφρηση λαγωνικού για να το καταλάβεις. Αρκεί η στάση στεγανής αποχής του Τσίπρα από οτιδήποτε σε σχήμα δαχτυλιδιού. Για τα υπόλοιπα ανατρέξτε στον Τόλκιν…».

Διαβάστε επίσης:

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τόσα χρήματα μπορούν να δαπανήσουν οι υποψήφιοι σύμβουλοι

ΣΥΡΙΖΑ: Στο «τραπέζι» των υποψηφίων το ντιμπέιτ και το αν θα ψηφίσουν οι «φίλοι» και όχι μόνο τα μέλη

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Η πρόοδος είναι αποτέλεσμα συνεκτικής οικονομικής πολιτικής μιας τετραετίας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 00:53