search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 07:44
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Στο «τραπέζι» των υποψηφίων το ντιμπέιτ και το αν θα ψηφίσουν οι «φίλοι» και όχι μόνο τα μέλη

30.08.2023 15:14
syriza_new

Τα θέμα του ντιμπέιτ που βρίσκεται σε εκκρεμότητα αναμένεται να συζητηθεί σε νέα σύσκεψη των εκπροσώπων των υποψηφίων που είναι πολύ πιθανό να γίνει απόψε, μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τελευταία συνεδριάζει στις 3μ.μ. για την επίλυση όλων των διαδικαστικών ζητημάτων που αφορούν τη διεξαγωγή του Διαρκούς Συνεδρίου που θα γίνει το Σάββατο στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και κατ’  επέκταση αφορούν την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που είναι το μοναδικό αντικείμενο του Συνεδρίου.

Ένα θέμα που έχει παραμείνει σε εκκρεμότητα και θα απασχολήσει εκ νέου τη σύσκεψη αυτή (είτε γίνει απόψε είτε κάποια στιγμή αύριο) είναι το θέμα του ντιμπέιτ.

Το βάζει μετ’ επιτάσεως η πλευρά του Νίκου Παππά, με το επιχείρημα ότι θα τονώσει το ενδιαφέρον γύρω από την εκλογική διαδικασία, καθώς αναδείξει τα σημεία διαφωνίας μεταξύ των υποψηφίων, και άρα θα ευνοήσει τη συμμετοχή που είναι και το μεγάλο στοίχημα για την εσωκομματική κάλπη.

Το τηλεοπτικό ντιμπέιτ αποδέχεται ο Στέφανος Τζουμάκας, το απορρίπτει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θεωρώντας εν πολλοίς ότι ως «φορμά» δεν συνάδει με τις αριστερές διαδικασίες, ενώ προκρίνει μια ανοιχτή συζήτηση, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου έχει εμφανιστεί θετική, αλλά υπό το πνεύμα ότι δεν έχει πρόβλημα να γίνει. Πλέον μένει να τοποθετηθεί και ο Στέφανος Κασσελάκης, για τον οποίο πάντως εκτιμάται πώς κάθε πρόσφορο  επικοινωνιακό εργαλείο είναι αποδεκτό.

Συνεργάτες του Νίκου Παππά αναφέρουν ότι στην σύσκεψη που έγινε την περασμένη Παρασκευή, όλοι «κύκλωσαν» στο ημερολόγιό τους την ημερομηνία 7 Σεπτέμβρη που πρότεινε ο εν λόγω υποψήφιος, αφήνοντάς την ανοιχτή. Επιπρόσθετα, σημειώνουν ότι δεν γίνεται όλοι οι υποψήφιοι να δίνουν σε παράλληλο χρόνο, συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά ΜΜΕ και να μην μπορούν να βρουν χρόνο για να καθίσουν μαζί σε ένα τραπέζι να συζητήσουν ενώπιον του κοινού.

Ωστόσο, μαζί με το ντιμπέιτ επανέρχεται και το θέμα του ανοίγματος της εκλογικής διαδικασίας στους «φίλους» του κόμματος, πάλι με πρόταση του Νίκου Παππά και όπως όλα δείχνουν θα έχει «σύμμαχο» και τον νεοεισερχόμενο στην κούρσα Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος σε μεγάλο βαθμό απευθύνεται και σε ένα κοινό εκτός του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα είχε συζητηθεί σε επίπεδο υποψηφίων στις 21 Ιουλίου, κι ενώ πρώτη είχε ρίξει την ιδέα η Έφη Αχτσιόγλου, ωστόσο αποφασίστηκε ότι θα ακολουθηθεί η διαδικασία της προηγούμενης φοράς, κατά την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα.

Τότε είχε δοθεί η δυνατότητα ψήφου μόνο στα μέλη, αν και είχε εν πολλοίς χαλαρώσει ο ορισμός του μέλους, καθώς δινόταν το δικαίωμα ψήφου όχι μόνο στα οργανωμένα μέλη αλλά και σε πολίτες που εγγράφονταν στην κυριολεξία πάνω από την κάλπη. Αρνητικός στην εκλογή από τους «φίλους» είχε εμφανιστεί τότε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες δε το θέμα είχε ήδη κριθεί στην Κεντρική Επιτροπή που είχε προηγηθεί και είχε αποφασίσει εκλογή από τα μέλη.

Ωστόσο, από την πλευρά του Παππά αναφέρουν ότι μπορεί το θέμα να ξανατεθεί στο Διαρκές Συνέδριο το οποίο ως ανώτατο όργανο είναι αρμοδιότερο να αποφασίσει οριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Στέργιος Καλπάκης: «Τα “Γιατί;” που οφείλει να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης αύριο για τις πυρκαγιές»

Κασσελάκης: «Είμαι κουζουλός, θα λέω τα πράγματα ντρέτα»

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Η πρόοδος είναι αποτέλεσμα συνεκτικής οικονομικής πολιτικής μιας τετραετίας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 07:42