search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:46
MENU CLOSE

«Η φωνή της Ελλάδας»: Σειρά ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ με μαρτυρίες για το Ολοκαύτωμα

01.09.2023 10:50
olokaftoma new

Σαν σήμερα, τέτοια ημερομηνία, πριν από 84 χρόνια τα ναζιστικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Πολωνία ((που σηματοδότησε την αρχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου), η αντι-εβραϊκή πολιτική κλιμακώθηκε, οδηγώντας εντέλει στον εγκλεισμό και τη δολοφονία των Εβραίων της Ευρώπης.

Σήμερα στις 13.00 η «Φωνή της Ελλάδας» (https://www.ertecho.gr/radio/i-foni-tis-elladas/) της ΕΡΤ παρουσιάζει τον κύκλο 14 αυτοτελών ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ «Τα τρένα της σιωπής- Οι άνθρωποι πίσω από το Ολοκαύτωμα» για την εξόντωση εκατομμυρίων ανθρώπων από τους ναζί (σύμφωνα με το Μουσείο Ολοκαυτώματος των ΗΠΑ τα θύματα της ναζιστική θηριωδίας ήταν έξι εκατομμύρια Εβραίοι) στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Άνθρωποι που βρέθηκαν στην κόλαση και έμειναν ζωντανοί, που βρέθηκαν ένα βήμα πριν την πόρτα του θαλάμου αερίων στα στρατόπεδα θανάτου της Ανατολικής Ευρώπης και απελευθερώθηκαν μετά το τέλος του πολέμου, ξεδιπλώνουν τις αναμνήσεις τους και στέλνουν έναν ηχηρό μήνυμα για τα φρικιαστικά εγκλήματα του ναζισμού.

Ο κύκλος των εκπομπών βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του δημοσιογράφου της ΕΡΤ και διδάκτορα Ανθρωπογεωγραφίας Θωμά Σίδερη.

Μέσα από συνεντεύξεις, προφορικές και γραπτές μαρτυρίες και κείμενα, ημερολόγια και άλλα τεκμήρια, ξεδιπλώνεται η φρίκη των ναζιστικών εγκλημάτων ήδη από τη δεκαετία του 1930 με το οργανωμένο σχέδιο εκτοπισμού και, αργότερα, εξόντωσης των πληθυσμών.

Όλα τα ραδιοφωνικά ντοκιμαντέρ του κύκλου θα μεταδίδονται κάθε Παρασκευή, από 13:00 έως 14:00 και στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμα ως podcasts (https://www.ertecho.gr/podcast/ ) από το ERTECHO (https://www.ertecho.gr/ )και τη σελίδα της Φωνής της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης

Μαγνήτης τηλεθέασης το ματς ΑΕΚ – Άντβερπ στο Mega

Σκάι: Πρόγευση από τη σειρά εποχής «Οι Πανθέοι»

«Το Ναυάγιο»: Το πρώτο τρέιλερ για τον ελληνικό «Τιτανικό» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:45