search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:28
MENU CLOSE

Live Μουντομπάσκετ: Ελλάδα – Μαυροβούνιο 30 – 36 (τέλος α’ ημιχρόνου)

03.09.2023 12:01
ITOUDIS

Ξεκίνησε ο αγώνας της εθνικής ομάδας απέναντι στο Μαυροβούνιο, σε μια αναμέτρηση χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον για το FIBA Basketball World Cup 2023.

Στόχος του αγώνα για την Εθνική είναι να κλείσει το τουρνουά με νικηφόρο ρεκόρ και να διασφαλίσει μία θέση στο 9-12 της τελικής κατάταξης αντί για το 13-16.

Το τέλος του α’ ημιχρόνου, βρίσκει το Μαυροβούνιο να προηγείται με 36-30 έναντι της εθνικής.

Η ήττα από τη Λιθουανία την Παρασκευή (1/9), μετά το κακό β΄ μέρος των παικτών του Δημήτρη Ιτούδη που δέχτηκαν 16 τρίποντα σε αυτό το διάστημα από τους παίκτες του Κάζις Μακσβίτις, έθεσε εκτός των πρώτων δύο θέσεων του 10ου ομίλου την Ελλάδα.

Αυτή η εθνική Ελλάδας των πολλών απουσιών, ανάμεσα στις οποίες η… ηχηρή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και των πολλών νέων προσώπων ταξίδεψε στις Φιλιππίνες γνωρίζοντας πως οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος της. Ο βασικός στόχος ήταν η πρόκριση στην οκτάδα, αλλά ο τραυματισμός του Ντίνου Μήτογλου στο μικρό δάχτυλο του χεριού στις Φιλιππίνες, πριν από το εναρκτήριο τζάμπολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου… άλλαξε τις ισορροπίες και τις προσδοκίες. Οι Έλληνες διεθνείς, όσοι ήταν εκεί στη Μανίλα, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, κατάφεραν να νικήσουν Ιορδανία και Νέα Ζηλανδία (ηττήθηκαν μόνο από τις ΗΠΑ) στην Α΄ φάση, να προκριθούν στις «16» και να προηγηθούν ακόμη και με +8 απέναντι στη Λιθουανία στο α΄ μέρος (με 21 πόντους του Τόμας Ουόκαπ και 17 του Γιαννούλη Λαρεντζάκη), αλλά στο β΄ μέρος… έμειναν από ενέργεια.  

Διαβάστε επίσης:

Κλήρωση ελληνικών ομάδων: Ο καλός, ο βατός και ο άσχημος… όμιλος – και μία ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ

Μουντομπάσκετ: Νίκη στο φινάλε με Μαυρουβούνιο θέλει η εθνική

Ο Άγιαξ προειδοποιεί τους φιλάθλους του ενόψει ΑΕΚ: «Υψηλού κινδύνου παιχνίδι, μην κλείσετε εισιτήρια για Αθήνα ακόμα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 14:27