search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:57
MENU CLOSE

Beatles – Το άλυτο μυστήριο με το χαμένο μπάσο του Πολ ΜακΚάρτνεϊ (videos)

04.09.2023 13:22
beatles

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία του Rock and Roll και για την επίλυσή του έχει ξεκινήσει ένα «σαφάρι» σε όλο τον κόσμο. Στόχος είναι να βρεθεί το χαμένο μπάσο που κάποτε ανήκε στον Πολ ΜακΚάρτνεϊ, με το οποίο συμμετείχε σε πολλά εμβληματικά τραγούδια των Beatles, όπως τα «Twist And Shout», «Love Me Do» και «She Loves You».

Το μπάσο, ένα Höfner 500/1, αγοράστηκε από τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ το 1961 έναντι 37 δολαρίων, από ένα κατάστημα στο Αμβούργο και λέγεται πως ήταν το αγαπημένο του, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η ομάδα The Lost Bass Project, που προσπαθεί να εντοπίσει το χαμένο μπάσο.

«Αυτό είναι το μπάσο με το οποίο έπαιζε ο ΜακΚάρτνεϊ στο Αμβούργο το 1961, στο Κάβερν του Λίβερπουλ και στις πρώτες ηχογραφήσει του Abbey Road – είναι από τα όργανα που πυροδότησαν την μανία με τους Beatles και καθόρισε τον ήχο στον σύγχρονο κόσμο», λέει η ομάδα The Lost Bass Project.

Η ομάδα αποτελείται από φανατικούς θαυμαστές των Beatles και ερευνητές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο ΜακΚάρτνεϊ χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο μπάσο μέχρι το 1969, όταν το συγκρότημα ηχογράφησε το Get Back/Let It Be και από τότε κανένας δεν γνωρίζει την τύχη της.

«Κανένας δεν ξέρει με σιγουριά που τοποθετήθηκε το μπάσο, ούτε τι έγινε με αυτό», λένε οι φίλοι των Beatles, προσθέτοντας ότι η εξαφάνιση του μπάσου προκάλεσε διάφορες φήμες, θεωρίες συνωμοσίας και αναφορές ότι κάποιοι – κάπου το είδαν, που συνεχίζονται εδώ και 55 χρόνια.

«Έχουν ακουστεί κάθε είδους φήμες για το που βρίσκεται το μπάσο και τι έγινε με αυτό», λένε τα μέλη του The Lost Bass Project, που ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι «αρχίζουν στοχευμένη έρευνα με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες» και τώρα συγκεντρώνουν νέες πληροφορίες «που τις μοιράζονται άνθρωποι απ΄ όλο τον κόσμο».

«Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ μας έχει δώσει τόσα πολλά εδώ και 62 χρόνια. Αυτό το πρότζεκτ είναι η ευκαιρία μας να του επιστρέψουμε το ελάχιστο. Αν έχετε αξιόπιστες πληροφορίες για το μπάσο, είναι η ευκαιρίας σας να τις μοιραστείτε και να γίνετε μέρος της μουσικής ιστορίας», ανακοίνωσε η ομάδα.

Επικεφαλής της ομάδας που ψάχνει τα ίχνη του «πιο διάσημου μπάσου στην ιστορία» είναι ο Νικ Βας, που συνεργάστηκε με την ομάδα του ΜακΚάρτνεϊ και έχει γράψει ένα βιβλίο για το χαμένο μουσικό όργανο.

«Είναι πιθανό να έχει κλαπεί», υποστηρίζει ο Νικ Βας, «κάποιος, κάπου γνωρίζει τι συνέβη με το μπάσο και που βρίσκεται τώρα».

«Χαμένες κιθάρες μπορεί να βρεθούν», πιστεύουν τα μέλη της ομάδας και αναφέρονται στην περίπτωση της Gibson J-160E, μιας ακουστικής κιθάρας που κάποτε ανήκε στον Τζον Λένον και εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στη διάρκεια μιας συναυλίας το 1963, για να εντοπιστεί μετά από 51 χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Διαζύγιο για πρωταγωνίστρια του Game of Thrones μετά από 4 χρόνια γάμου

Σασμός: Η πρωταγωνίστρια της σειράς που έγινε… παρουσιάστρια!

Κάνιε Γουέστ: Ανεπιθύμητος ο ράπερ από εταιρεία ενοικίασης σκαφών μετά το «περιστατικό»στο θαλάσσιο ταξί (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 11:56