search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:43
MENU CLOSE

Φινλανδία: «Αμαρτωλές» φωτογραφίες «έκαψαν» τον διάδοχο της Σάνα Μαρίν

04.09.2023 16:19
sana marin- lidman finlandia – new

Μπελάδες δημιουργούν στον διάδοχο της Σάνα Μαρίν στην ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φινλανδίας, Άντι Λίντμαν, μια σειρά από φωτογραφικά καρέ από το «αμαρτωλό» του παρελθόν.

Οι φωτογραφίες είναι από το παρελθόν του Άντι Λίντμαν, το περιεχόμενό τους, ωστόσο, προκαλεί ερωτηματικά, καθώς παραπέμπει σε όργια, πάρτι με ναζιστικό περιεχόμενο, όπλα και ναρκωτικά.

Σε μία από αυτές εμφανίζεται γυμνός μαζί με άλλους γυμνούς άντρες να κρατάει όπλο, κάποιοι εκ των οποίων κάνουν τον ναζιστικό χαιρετισμό, σε άλλες φαίνεται να είναι υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών, ενώ δεν λείπουν και αυτές με σεξιστικό περιεχόμενο.

Συγκεκριμένα, ο Λίντμαν φαίνεται σε να διασκεδάζει σε ένα πάρτι έχοντας μπροστά του και στο ύψος της μέσης του μια κοπέλα. Όσοι είδαν τη φωτογραφία τον κατηγόρησαν για μισογυνισμό ενώ άλλοι αναρωτήθηκαν αν βρισκόταν τότε υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Τις φωτογραφίες σχολιάζει η Bild, γράφοντας: «Το άσχημο παρελθόν τον ηγετών των Σοσιαλιστών της Φινλανδίας», κάνοντας ταυτόχρονα και μια μομφή στην πρώην πρωθυπουργό της Φινλανδίας μετά από βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας με τη Σάνα Μαρίν να διασκεδάζει έξαλλα σε πάρτι.

Σε μία από αυτές, ο νέος ηγέτης των Φινλανδών Σοσιαλιστών ποζάρει δίπλα σε άλλους τέσσερις άνδρες. Όλοι τους φοράνε σκούφους του Άγιου Βασίλη και κουκούλες full face με δύο εξ αυτών να κρατάνε όπλα και άλλους δύο να κάνουν τον ναζιστικό χαιρετισμό.

Οι… εξηγήσεις του Λιντμαν

Ο ίδιος ο Λίντμαν ,αφού οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στις αρχές Ιουλίου στα social media, παραδέχθηκε ότι είναι ένας από τους πέντε νέους και συγκεκριμένα αυτός που είναι στην πάνω αριστερή άκρη της φωτογραφίας. «Είμαι αυτός που κρατάει ένα πλαστικό όπλο στα χέρια μου» δήλωσε στην εφημερίδα Italehti στις 5 Ιουλίου διευκρινίζοντας ότι όλα συνέβησαν σε χριστουγεννιάτικο πάρτι συμμαθητών ως «ευχαριστώ» σε όλους όσοι βοήθησαν στα γυρίσματα μιας ταινίας μικρού μήκους στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος.

Αυτό που έχει δημιουργήσει τα περισσότερα ερωτηματικά είναι οι ναζιστικοί χαιρετισμοί. Αναφορικά με αυτό, ο Λίντμαν δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι «προφανώς το παρατράβηξαν με αυτή την κίνηση. Δεν ήμουν ποτέ οπαδός των Ναζί, ούτε είμαι και τώρα. Έστω και έτσι, όμως, δεν θα έπρεπε να είμαι μαζί με νεοναζί λόγω της ιδεολογίας μου».

Για την φωτογραφία με την κοπέλα που είναι μπροστά του σκυμμένη στο ύψος της μέσης του, ο Λίντμαν διαβεβαίωσε ότι δεν έχει κάνει ποτέ χρήση ναρκωτικών, ενώ δήλωσε ντροπιασμένος από τις κατηγορίες για μισογυνισμό. «Μπορώ να πω ότι δεν είμαι και πολύ υπερήφανος για τη στάση μου σε πολλές φωτογραφίες» πρόσθεσε μετά τις αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τον Λίντμαν οι φωτογραφίες αυτές από το 1999 έως το 2009, οι οποίες αναρτήθηκαν σε διαδικτυακό φόρουμ και πλέον δεν είναι διαθέσιμες, «δεν προορίζονταν για δημοσιοποίηση».

Ο ίδιος υποστήριξε, τέλος, ότι είχε ζήτησει πριν από χρόνια από τον διαχειριστή του φόρουμ να αφαιρέσει τα επίμαχα καρέ ωστόσο εκείνος το έκανε μόλις ξέσπασε το σκάνδαλο.

Το ανατριχιαστικό παρελθόν του γραμματέα των Σοσιαλιστών

Την ίδια ώρα, φουρτούνες προκαλεί και το παρελθόν του Mikkel Näkkäläjärvi, ο οποίος εξελέγη γραμματέας του κόμματος. Από ότι φαίνεται, ο νέος γραμματέας μαζί με άλλους τέσσερις νέοι πήγαν στο σπίτι μιας γυναίκας και σκότωσαν το κατοικίδιό της.

Σε ανάκριση που είχε γίνει πριν από λίγο καιρό, ο Näkkäläjärvi είχε παραδεχτεί: «Χτυπήσαμε τη γάτα τόσο πολύ που ησύχασε και πιθανότατα πέθανε». Στη συνέχεια, ανέφερε ότι είχαν πετάξει το νεκρό ζώο στη φωτιά.

Στην ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος, διαβεβαίωσε τα μέλη του κόμματος ότι έχει πλέον μετανιώσει.

Διαβάστε επίσης:

Όλαφ Σολτς: Ο… πειρατής της Γερμανίας – Η χιουμοριστική ανάρτηση του καγκελάριου για το τραυματισμένο μάτι του (photo)

Βρετανία: Τεράστιο σκάνδαλο σε φυλακή με 18 γυναίκες υπαλλήλους να έχουν συνάψει σχέσεις με κρατούμενους

Ισπανία: Ένας νεκρός και δύο αγνοούμενοι από τις καταρρακτώδεις βροχές (video/photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 01:20