search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 21:45
MENU CLOSE

Οικονόμου: Θα κατάσχονται οι μηχανές που συμμετέχουν σε «κόντρες» – Έρχεται αυστηροποίηση του ΚΟΚ

04.09.2023 09:09
giannis_oikonomou_new

Αυστηροποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (4/9) στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι έρχονται νέες αυστηρές ποινές για τους παραβάτες και σημείωσε ότι η αστυνομία θα κάνει συνεχείς έλεγχοι στην παραλιακή ώστε να αποτρέπονται οι «κόντρες».

Παράλληλα, ο Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου είναι να σταματήσει μια και καλή η πρακτική να σβήνονται κλήσεις.

«Άδεια για την μοτοσικλέτα σου ή για το ΙΧ την βγάζεις για συγκεκριμένους λόγους», δήλωσε αρχικά.

«Να ξαναδούμε ποιες ενδεχομένως μπορεί να είναι υπερβολικές ή ποιες δεν ανταποκρίνονται στις εξελίξεις που έχει και η οδική ασφάλεια, για παράδειγμα στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους ή στις δυνατότητες των οχημάτων που οδηγούμε, να ξαναδούμε κάποιες πράγματα εκεί. Αλλά αυτά που θα συμφωνήσουμε ότι είναι έτσι και σε κάθε περίπτωση αυτά που εγκυμονούν φοβερό και τρομερό κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή, δεν νοείται να καταγράφεται μια παράβαση και μετά με τον άλφα ή βήτα τρόπο να σβήνει», πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Νερό στον μύλο του “έλα μωρέ θα με γράψουν και με κάποιο τρόπο θα βρω να το σβήσω, να το φτιάξω, να το κάνω λιγότερο” έχουμε βάλει οι περισσότεροι για να μην πω όλοι στο πολιτικό σύστημα. Ναι αλλά εδώ η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Σκοτώνεται κάθε τρεις και λίγο κόσμος», κατέληξε.

Τέλος ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι 250 αστυνομικοί που αποσπάστηκαν μέσα στο 2023 σε άλλες υπηρεσίες, θα επιστρέψουν, με στόχο να σταματήσει η αποδυνάμωση της αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Παναγιωτόπουλος

Στίγκας: Ο αδερφός του Κασιδιάρη είναι μετακλητός σε βουλευτή των «Σπαρτιατών» (video)

Το στοίχημα της συμμετοχής θα κρίνει την μάχη της ηγεσίας και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42