search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 17:43
MENU CLOSE

Σύνδεση POS με τις ταμειακές μηχανές μέχρι τους πρώτους μήνες του 2024

04.09.2023 13:01
pos_new

Βασική προτεραιότητα αποτελεί για την κυβέρνηση η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη να αναφέρει ότι μέχρι τους πρώτους μήνες του 2024 θα ολοκληρωθεί η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές. 

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να προχωρήσει αυτή η πρωτοβουλία που είναι ορόσημο και αν δεν γίνει η χώρα θα χάσει χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης», ανέφερε στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις πλατφόρμες διαμοιρασμού ο Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι αυτή η σύνδεση αποτελεί τη ναυαρχίδα των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Διαμήνυσε δε, ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ελαστικότητας στην εφαρμογή της ρύθμισης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας θα επιβάλλονται τσουχτερά πρόστιμα ύψους 200.000 ευρώ για τους παρόχους που δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και μέχρι 10.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις που διαθέτουν ακατάλληλα POS.

Διαβάστε επίσης:

Πρόστιμα σε Κωτσόβολο, Hondos Center και Γερμανό για πλασματικές εκπτώσεις

Καύσιμα: Πάνω από τα 2 ευρώ η μέση τιμή της αμόλυβδης – Ερχονται και νέες αυξήσεις (Video)

ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών μέχρι την Παρασκευή (8/9)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 17:42