search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 15:33
MENU CLOSE

Σλοβενία: Διαδρομές βγαλμένες από… παραμύθι στη λίμνη Μπλεντ (Videos)

04.09.2023 11:50
slovenia-new

Στην Ευρώπη υπάρχουν αμέτρητες περιπατητικές διαδρομές για όλους. Μια διαδρομή βγαλμένη από παραμύθι είναι στη λίμνη Μπλεντ και στον δρυμό Τρίγκλαβ, που είναι ένα από τα προστατευόμενα δασικά οικοσυστήματα στην Σλοβενία.

Η αρχή του ταξιδιού γίνεται από την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, την Λιουμπλιάνα απ΄ όπου ο επισκέπτης φθάνει στο Μπλεντ για να εξερευνήσει την λίμνη και την ευρύτερη περιοχή.

Κάνοντας τον γύρο της λίμνης περνάς από την γραφική εκκλησία του Αγίου Μαρτίνου με το λευκό καμπαναριό, ένα μεσαιωνικό κάστρο και την Βίλα Μπλεντ, που ήταν κάποτε εξοχική κατοικία του Στρατάρχη Τίτο και σήμερα είναι ένα εξαιρετικό ξενοδοχείο. Αξίζει η παράκαμψη μέχρι τη Μάλα Οσόινιτσα, ένα ύψωμα με θέα τη λίμνη.

Στη λίμνη Μπλεντ βρίσκεται το μοναδικό νησί της Σλοβενίας. Η προσέγγιση γίνεται με ξύλινες βάρκες που θυμίζουν γόνδολες.

Μια πεζοπορική διαδρομή που μένει αξέχαστη διαρκεί τρεις ώρες και περνά από χωριουδάκια και λιβάδια, ανάμεσα σε παλιούς αχυρώνες και πολύχρωμες κυψέλες, μέχρι το φαράγγι Βίντγκαρ. Το φαράγγι έχει μήκος 1,6 χιλιόμετρα και σε ορισμένα σημεία βάθος 100 μέτρων. Ο ποταμός Ράντοβνα σχηματίζει καταρράκτες πέφτοντας από τα βράχια στις βαθιές πισίνες που έχουν σχηματιστεί στο πέρασμά του. Πάνω από το ποτάμι περνάς με ξύλινες γέφυρες, που βρίσκονται στα πιο στενά σημεία του φαραγγιού.

Ο δρόμος σε οδηγεί σε ένα πυκνό δάσος, όπου σε  υποδέχεται συνήθως κάποιος κούκος με το χαρακτηριστικό κελάηδισμα πριν επιστρέψεις  στην κωμόπολη για καφέ και για το τοπικό γλυκό (ένα είδος κέικ με κρέμα) που ονομάζεται Blejska kremsnita.

Την επόμενη μέρα, αξίζει να διασχίσεις με λεωφορείο τη διαδρομή μέχρι το Μπόιντζ, νοτιοδυτικά της λίμνης. Είναι μια διαδρομή 45 λεπτών που οδηγεί στο σημείο εκκίνησης για δύο διαδρομές: η μία είναι πολύ απαιτητική και πρόκειται για την ανάβαση στην απομακρυσμένη κοιλάδα με τις λίμνες Τρίγκλαβ, που σε αποζημιώνουν .

Πιο εύκολη είναι η εναλλακτική διαδρομή στον καταρράκτη Σάβιτσα και στην λίμνη που βρίσκεται στην κοιλάδα.

Αφού έχεις ανέβει σε βουνά, έχεις κατέβει σε κοιλάδες και έχεις δει τις λίμνες που θεωρούνται τα διαμάντια της Σλοβενίας, χρειάζεται μια καλή ξεκούραση στην μικρή κωμόπολη Μπόβετς, στην κοιλάδα Σότσα, που τη διασχίζει ο ομώνυμος ποταμός.

Τα δάση που περιβάλλουν την κωμόπολη είναι το σκηνικό για τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ, με τα πανύψηλα δέντρα που λες και φτάνουν μέχρι τον ουρανό.

Διαβάστε επίσης:

Τα πούλησαν όλα για να ζήσουν σε ένα… σχολικό λεωφορείο – Εξοικονομούν 3.000 δολάρια τον χρόνο (photos/videos)

Νότια Κορέα: Εκπαιδευτικοί αυτοκτονούν εξαιτίας της πίεσης που δέχονται από τους γονείς

Σε τεντωμένο σχοινί ο Ερντογάν – Βλέπει Πούτιν και ελπίζει στη συμφωνία για τα σιτηρά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 15:33