search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 08:47
MENU CLOSE

Νοσοκομείο Βόλου: Έμπασε νερά πρόσφατα ανακαινισμένη στέγη – αναβάλλονται για αύριο 18 χημειοθεραπείες

05.09.2023 15:04
volos_nosokomeio_0509_1460-820_new

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν το πρωί η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείου Βόλου εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας του πλήττει την περιοχή της Μαγνησίας.

Νερά της βροχές εισέβαλαν, από σημείο της ταράτσας που δεν είχε καλή μόνωση, στο χώρο που πραγματοποιείται η διύλιση των φαρμάκων της χημειοθεραπείας, με συνέπεια να πλημμυρίσει το Τμήμα και να βραχεί το μηχάνημα που κάνει τη διύλιση των σκευασμάτων

Όπως είπε στο topontiki.gr ο διοικητής του νοσοκομείου, Ιωάννης Ντόκος, αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική και έσπευσαν τρία οχήματα με πυροσβέστες, όπου έκαναν την απάντληση του νερού. Στη συνέχεια η διοίκηση, για προληπτικούς λόγους (π.χ. ηλεκτροπληξία), αποφάσισε να ακυρωθούν οι σημερινές χημειοθεραπείες οι οποίες όμως θα γίνουν αύριο κανονικά.

Μάλιστα στην ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου που απέστειλε το υπουργείο Υγείας αναφέρεται: «Λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης που συνεχίζεται στο ΓΝ Βόλου, πλημμύρησε το δωμάτιο που πραγματοποιείται η διύλιση των φαρμάκων της χημειοθεραπείας, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν σήμερα οι προγραμματισμένες θεραπείες (18). Οι οποίες θα πραγματοποιηθούν αύριο κανονικά, με το εφεδρικό μηχάνημα που διαθέτουμε (Από δωρεά του ΔΟΜ διεθνής οργανισμός μετανάστευσης)».

Να σημειωθεί ότι παρά τα προβλήματα στο χώρο διύλισης των φαρμάκων για τις χημειοθεραπειών, τα υπόλοιπα Τμήματα και Κλινικές του Νοσοκομείου λειτουργούν κανονικά.

Ενδεικτικά όπως ανέφερε στο topontiki.gr ο διοικητής του νοσοκομείο κ. Ντόκος: «Παρά τα προβλήματα υπάρχει μια κανονικότητα στο νοσοκομείο. Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, όλες μας οι κλινικές λειτουργούν κανονικά και μάλιστα σήμερα πραγματοποιούνται τα προγραμματισμένα ορθοπεδικά, νευροχειρουργικά και ουρολογικά χειρουργεία, σύμφωνα με  πρόγραμμα».

Να σημειωθεί πως ο χώρος διύλισης των φαρμάκων για τις χημειοθεραπειών βρίσκεται στον πρώτο όροφο της παλιάς πτέρυγας του νοσοκομείου, που έχει ανακαινιστεί πρόσφατα. Παρά ταύτα , η στέγη του συγκεκριμένου χώρου δεν άντεξε το βάρος της βροχής, αλλά προκαλούνται ερωτηματικά πώς μία πρόσφατα ανακαινισμένη πτέρυγα έμπασε νερά, πιθανόν λόγω κακοτεχνίας στη μόνωση.

Διαβάστε επίσης:

ΚΙΜ: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στο Παρανέστι και στο Νευροκόπι Δράμας

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Συνεδριάζει σήμερα για το νέο εμβόλιο κατά της «Κράκεν»

ΕΟΔΥ: Ραγδαία αύξηση λοιμώξεων από σαλμονέλα σε Ελλάδα και ΕΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 08:42