ΔΕΥΤΕΡΑ 22.09.2025 11:51
MENU CLOSE

Νοσοκομείο Βόλου: Έμπασε νερά πρόσφατα ανακαινισμένη στέγη - αναβάλλονται για αύριο 18 χημειοθεραπείες

05.09.2023 15:04

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν το πρωί η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείου Βόλου εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας του πλήττει την περιοχή της Μαγνησίας.

Όπως είπε στο topontiki.gr ο διοικητής του νοσοκομείου, Ιωάννης Ντόκος, αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική και έσπευσαν τρία οχήματα με πυροσβέστες, όπου έκαναν την απάντληση του νερού. Στη συνέχεια η διοίκηση, για προληπτικούς λόγους (π.χ. ηλεκτροπληξία), αποφάσισε να ακυρωθούν οι σημερινές χημειοθεραπείες οι οποίες όμως θα γίνουν αύριο κανονικά.

Μάλιστα στην ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου που απέστειλε το υπουργείο Υγείας αναφέρεται: «Λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης που συνεχίζεται στο ΓΝ Βόλου, πλημμύρησε το δωμάτιο που πραγματοποιείται η διύλιση των φαρμάκων της χημειοθεραπείας, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν σήμερα οι προγραμματισμένες θεραπείες (18). Οι οποίες θα πραγματοποιηθούν αύριο κανονικά, με το εφεδρικό μηχάνημα που διαθέτουμε (Από δωρεά του ΔΟΜ διεθνής οργανισμός μετανάστευσης)».

Να σημειωθεί ότι παρά τα προβλήματα στο χώρο διύλισης των φαρμάκων για τις χημειοθεραπειών, τα υπόλοιπα Τμήματα και Κλινικές του Νοσοκομείου λειτουργούν κανονικά.

Ενδεικτικά όπως ανέφερε στο topontiki.gr ο διοικητής του νοσοκομείο κ. Ντόκος: «Παρά τα προβλήματα υπάρχει μια κανονικότητα στο νοσοκομείο. Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, όλες μας οι κλινικές λειτουργούν κανονικά και μάλιστα σήμερα πραγματοποιούνται τα προγραμματισμένα ορθοπεδικά, νευροχειρουργικά και ουρολογικά χειρουργεία, σύμφωνα με  πρόγραμμα».

Να σημειωθεί πως ο χώρος διύλισης των φαρμάκων για τις χημειοθεραπειών βρίσκεται στον πρώτο όροφο της παλιάς πτέρυγας του νοσοκομείου, που έχει ανακαινιστεί πρόσφατα. Παρά ταύτα , η στέγη του συγκεκριμένου χώρου δεν άντεξε το βάρος της βροχής, αλλά προκαλούνται ερωτηματικά πώς μία πρόσφατα ανακαινισμένη πτέρυγα έμπασε νερά, πιθανόν λόγω κακοτεχνίας στη μόνωση.

Διαβάστε επίσης:

ΚΙΜ: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στο Παρανέστι και στο Νευροκόπι Δράμας

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Συνεδριάζει σήμερα για το νέο εμβόλιο κατά της «Κράκεν»

ΕΟΔΥ: Ραγδαία αύξηση λοιμώξεων από σαλμονέλα σε Ελλάδα και ΕΕ

ΔΕΥΤΕΡΑ 22.09.2025 11:51
Exit mobile version