search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 07:44
MENU CLOSE

Κακοκαιρία Daniel: Πλημμύρισαν σπίτια στην Εύβοια – Κατέρρευσε γέφυρα στο Πήλιο (photos/videos)

06.09.2023 08:38
Πηγή: evima.gr

Η κακοκαιρία Daniel έχει χτυπήσει σφοδρά και την Εύβοια όπου οι ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει πλημμύρες και ζημιές.

Οι κάτοικοι της Εύβοιας έζησαν μια εφιαλτική νύχτα με το πέρασμα της κακοκαιρίας, ενώ πλημμύρες σημειώθηκαν, σύμφωνα με το evima.gr, στα χωριά Πήλι, Μετόχι, Στροφυλιά, Πύργος, Αγία Άννα της Εύβοιας.

Σπίτια έχουν πλημμυρίσει, δρόμοι καταστράφηκαν, ενώ μια γέφυρα έσπασε στο χωριό Πήλι.

Το ποτάμι του Νηρέα έχει υπερχείλισει σε πάρα πολλά σημεία ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν οκτώ διασώσεις. Μια γυναίκα σώθηκε, ωστόσο έπεσε και έσπασε το χέρι της.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας Γιώργο Κελαιδίτη πολλά σπίτια πλημμυρισμένα. «Τα ποτάμια αντέχουν για την ώρα, εάν όμως συνεχιστεί η έντονη βροχόπτωση που έχουμε αυτή την ώρα, πολύ φοβόμαστε πως θα δούμε εικόνες που είδαμε σε άλλες περιοχές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο δρόμος για τον οικισμό Ρετσινόλακο έκλεισε, ενώ έπεσαν πεύκα στο οδόστρωμα.

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες και από την παραλία Αλμυροποτάμου στη Νότια Εύβοια, όπου η κακοκαιρία Daniel ρήμαξε ό,τι βρήκε μπροστά της, με τα μαγαζιά εστίασης, τα ξενοδοχεία αλλά και τα σπίτια να μετράνε πληγές.

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στο evima.gr: «Έχουν πλημμυρίσει τα πάντα, πάθαμε τεράστια καταστροφή τόσο νερό δεν έχουμε δει πότε ξανά στην περιοχή μας, έχουμε δέσει με σκοινιά τα αυτοκίνητά μας για να μην τα πάρει το νερό».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Daniel : Μήνυμα από το 112 σε Αττική, Μέθανα και Τροιζήνα – «Περιορίστε τις άσκοπες μετακινήσεις»

Κακοκαιρία Daniel: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε Καρδίτσα και Φάρσαλα – Ανυπολόγιστες καταστροφές στον Βόλο (videos)

Από τη φωτιά στην πλημμύρα, για την κυβέρνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 07:42