search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 20:17
MENU CLOSE

Κατερίνα Αρώνες Λουλούδη: Θέλουμε να ακούσουμε τα προβλήματα των πολιτών

06.09.2023 11:45
arones5

Η Κατερίνα Αρώνες Λουλούδη είναι Κηφισιώτισα τρίτης γενιάς. Θυμάται κάθε γωνιά της Κηφισιάς, αναπολώντας τα παλιά. Ταξιδεύει σε αναμνήσεις γλυκές, παιδικές, με μυρωδιές από μενεξέ και Κηφισιώτικο τριανταφυλάκι:

«Ο παππούς ήρθε από την Τήνο γύρω στο 1920. Βρέθηκε εδώ και παντρεύτηκε τη γιαγιά, η οποία ζούσε στην Κηφισιά. Τον θυμάμαι ακόμη να ασχολείται με τα λουλούδια του και να κυκλοφορεί με το ποδήλατο. Η ομορφιά του δήμου μας ξεκινάει από την νότια είσοδο της πόλης, τη βίλα Καζούλη. Ήταν και είναι ένα εμβληματικό κτίριο. Το Άλσος Κηφισιάς, το τρένο, η γέφυρα. Η συνάντηση με τους φίλους. Δρόμοι με μυρωδιές από γιασεμί, μενεξέ και Κηφισιώτικο τριανταφυλλάκι. 2o δημοτικό σχολείο, θυμάμαι όλους τους συμμαθητές, τα πρόσωπα, σαν να ήταν χθες. Το γεφυράκι στην οδό Λεβίδου, τα πλατάνια, όταν άρχιζαν οι ζέστες, βρίσκαμε δροσιά αλλά και παιχνίδι στις αμπολές. Τα νερά έτρεχαν άφθονα! Γυμνάσιο Κηφισιάς! Εκείνη την εποχή είμασταν χωριστά σε αρρένων – θηλέων και το σχολικό ωράριο ήταν πρωί – απόγευμα. Κυκλοφορούσαμε με τα πόδια ή με το ποδήλατο, άφοβα. Γνωριζόμασταν όλοι μεταξύ μας. Από ηλικία 8 μέχρι 18 ήμουν μέλος στα Πουλάκια και στο Σώμα Ελληνίδων Οδηγών, η μεγαλύτερη παρέα του κόσμου. Η συμμετοχή μου στην ομάδα μου έδωσε πολλά. Με βοήθησε να αποκτήσω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, να δώσω κατεύθυνση στην ζωή μου, να είμαι εργατική, δίκαιη, να αγαπώ και να προστατεύω το φυσικό περιβάλλον.

Ζηρίνειο!… Γυμναστικές επιδείξεις, σχολικοί αγώνες στίβου και μπάσκετ στην ομάδα ΖΑΟΝ. Ο αθλητισμός με έμαθε να έχω πειθαρχία. Σήμερα φέρνω για προπόνηση τα μεγαλύτερα εγγόνια μου. «Ίσως, όσα σας περιγράφω να έχουν μια δόση ρομαντισμού, έχουν όμως και μια μεγάλη αλήθεια. Η Κηφισιά είχε ταυτότητα! Τον υποψήφιο Δήμαρχο Βασίλη Ξυπολυτά τον γνωρίζω αρκετά χρόνια και εκτιμώ την θέληση που έχει και βεβαίως την ικανότητά του, να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με ότι καταπιάνεται. Είναι εργατικός και έχει όραμα. Τον πιστεύω πολύ. Αυτό που έχει κάνει νομίζω είναι πρωτοποριακό με το πρόγραμμα που ήδη τρέχει, όπου ερωτώνται οι δημότες για τα προβλήματα της γειτονιάς τους. Θέλουμε να ακούσουμε. Είναι η πρώτη φορά που θα ασχοληθώ με τα κοινά. Όταν γεννήθηκαν τα δύο τελευταία μου εγγόνια, ορκίστηκα ότι τον επόμενο Δήμαρχο, θα τον έπαιρνα από το χέρι, να πάμε μια βόλτα με το καρότσι στην Κηφισιά, καθώς είναι αδύνατον να περπατήσεις στα πεζοδρόμια της πόλης. Είναι στενά και κατακλύζονται παράλληλα από αυτοκίνητα. Αν οι συνδημότες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους και εκλεγώ, επιθυμώ να ασχοληθώ με τα παιδιά και την φιλοζωία. Να φροντίσουμε για ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας. Παιδιά και περιβάλλον. Να βγουν έξω, να παίξουν, να γνωριστούν, να πουν «καλημέρα». Μαζί με τις νεαρές ηλικίες να αναπτύξουμε τον εθελοντισμό. Παιδιά και πολιτισμός. Να κάνουμε το graffiti τέχνη και όχι καταστροφή. Να φροντίσουμε τα αδέσποτα σωστά, όλες τις μέρες του χρόνου και όχι περιστασιακά για να «φανούμε». Να δώσουμε λόγο στους πολίτες και όλοι μαζί να πούμε «ΝΑΙ για το Δήμο μας Κηφισιά – Νέα Ερυθραία – Εκάλη»

Σύντομο βιογραφικό

Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Κηφισιάς, συνεχίζοντας σπουδές στο Εμπορικό Κολλέγιο Saint George. Εργάστηκε για περισσότερα από 20 χρόνια στην Καναδική Τράπεζα Scotia Bank, σε θέσεις ευθύνης. Σήμερα ασχολείται με την κατασκευή και διαχείριση ακινήτων σε Αττική και Κυκλάδες. Είναι περήφανη γιαγιά, με 10 εγγόνια.

Πηγή: North Pages Magazine

Διαβάστε επίσης:

Δημοτικές εκλογές: Οι υποψήφιοι με την Ανοιχτή Πόλη και τον Κώστα Ζαχαριάδη

Η πλατφόρμα Σγουρού για την Αττική: 11+1 δεσμεύσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 20:16