search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 01:32
MENU CLOSE

Υπ’ ατμόν ο αρχηγός του Λιμενικού – Ο ρυθμιστής Παππάς και οι χαλαροί ρυθμοί στη Χαριλάου

07.09.2023 06:01
limeniko peiraias

Καλημέρα και κουράγιο σε όσους επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Για μια πρωινή ανάσα σε όσα μας συμβαίνουν, ταιριάζουν οι στίχοι του Μίνωα Μάτσα και του Μιχάλη Γκανά. Αφιερωμένο:

«Καράβια βγήκαν στη στεριά

Και πιάσανε τα όρη

Ποιος είδε βάρκα στο Χελμό

Στο Μέτσοβο βαπόρι

Ποιος είδε νύχτα με δυο φεγγάρια

Ποιο είδε ήλιο σαν αχινό

Κι ερωτευμένα πουλιά και ψάρια

Να κολυμπάνε στον ουρανό»

Αυτά και πάμε παρακάτω.

Έχουμε μείνει άφωνοι από την κτηνωδία μελών του πληρώματος του «Blue Horizon» με την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη. Γιατί περί δολοφονίας πρόκειται. Δυστυχώς θα ξεχαστεί σε λίγο καιρό κι αυτό και θα συνεχιστούν τέτοιες συμπεριφορές που φέρνουν τραγικά αποτελέσματα.

Με αιτία- και όχι αφορμή, βλέπω σύντομα ανακατατάξεις στο Λιμενικό Σώμα.
Ήδη από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, αλλά και από το Μαξίμου, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος έχει κίτρινη κάρτα. Ε, τώρα, κάποιος «χαϊδεύει» στο τσεπάκι του την κόκκινη. Πλησιάζει η ώρα.

Ρυθμιστής

Στα του ΣΥΡΙΖΑ έχω την εντύπωση ότι αυτό που είχα μαντέψει προ διημέρου, περί διδύμου Αχτσιόγλου – Κασσελάκη στο δεύτερο γύρο, δείχνει όλο και περισσότερο ως το πιθανότερο σενάριο. Κάποιοι μου λένε ότι η μοναδική περίπτωση να μην υπάρξει αυτό το δίδυμο σε επαναληπτική εκλογή, είναι να αναδειχθεί αρχηγός από την πρώτη Κυριακή και να μην χρειαστεί επαναληπτική αναμέτρηση!

Σε περίπτωση πάντως που όντως προκύψει αυτό το δίδυμο, ο ρόλος του κρίσιμου ρυθμιστή ανήκει στον Νίκο Παππά. Προφανώς έχει σημασία τι θα κάνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά όλοι καταλαβαίνουμε ότι θα κατευθυνθεί προς την Έφη. Άρα, αυτό που μένει να απαντηθεί είναι τι θα κάνει ο Νίκος και η εκλογική του βάση. Αν θέλετε μία πρώτη μαντεψιά, θα έλεγα ότι ο κόσμος του κοιτάζει με μεγαλύτερη συμπάθεια τον Κασσελάκη. Αλλά και πάλι είναι θέμα αριθμών, συσχετισμών και δυναμικών, που θα προκύψουν από την πρώτη Κυριακή…

Αρνητής συνέντευξης;

Να σας πάω και στο ΠΑΣΟΚ, αν και με την θεαματική είσοδο του Κασσελάκη στο πολιτικό σκηνικό, το ενδιαφέρον στην κεντροαριστερά έχει μετατοπιστεί υπέρμετρα, αλλά όχι άδικα, στον ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπετε, στη Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί ακόμα μία ατμόσφαιρα διακοπών και χαλαροί ρυθμοί.

Φοβάμαι όμως ότι είναι κάτι περισσότερο. Ίσως πρόκειται για αμηχανία. Και έλλειψη ιδεών και αντανακλαστικών, με τα οποία θα βρει τρόπους να τονίσει την παρουσία του. 

Μαθαίνω δε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν προτίθεται να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου κατά την παρουσία του στη ΔΕΘ την επόμενη εβδομάδα. Δεν είμαι από εκείνους (δεν είναι του χαρακτήρα μου…), που δίνουν βάση σε τέτοιες φήμες, όσο έντονες κι αν είναι. Φήμες, που θέλουν να υποβαθμίσουν το ρόλο ενός πολιτικού αρχηγού – καλώς, κακώς οι συνεντεύξεις αυτές είναι ένα κεκτημένο και δεν φαντάζομαι ότι ο αρχηγός του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη και δεν θα παρουσίαζε κάποιες προτάσεις, κάποιες προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ για το επόμενο διάστημα.

Γελοιότητα

ΥΓ: Δεν έχει πάτο η γελοιότητα και η ελαφρότητα ορισμένων δημοσιογράφων στις πρωινές εκπομπές. Απαίδευτοι, χωρίς συγκρότηση και γλείφτες. Κονταίνουν και όσους στέκουν αξιοπρεπώς δίπλα τους στα πάνελ.
Στην κατηγορία των γελοίων και η συνάδελφος πρωινής εκπομπής που σχολιάζοντας την κτηνώδη πράξη των μελών του πληρώματος είπε ότι, «ας τον κρατούσαν μέσα στο πλοίο και ας τον πλάκωναν στις κλωτσιές».
Βρε άι χάσου άσχετη!

Διαβάστε επίσης:

Ο Πατέλης μετρά αντιδράσεις γαλάζιων βουλευτών για τους γάμους ομοφύλων – Η Πάτρα θέλει Κασσελάκη

Πιο κοντά Ανδρουλάκης και Νίκος Παπανδρέου – O Κασσελάκης αποκαλύπτει με ποιους θα συνεργαζόταν και τι θα κάνει αν χάσει

Σε γκρίζα ζώνη 4-5 υπουργοί, προς… δίδυμο Αχτσιόγλου-Κασσελάκη για το δεύτερο γύρο στον ΣΥΡΙΖΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 01:15