search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:55
MENU CLOSE

Κακοκαρία Daniel: Η Μεταμόρφωση Καρδίτσας χάθηκε κάτω από τον βούρκο που «έπνιξε» την περιοχή

07.09.2023 18:14
screenshot_metamorfwse_karditsas
Screenshot Facebook

Τεραστίων διαστάσεων καταστροφή είναι αυτή που έχει σημειωθεί στα χωριά της Καρδίτσας από την κακοκαιρία «Daniel». Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από τη Μεταμόρφωση, η οποία έχει κυριολεκτικά χαθεί κάτω από τον βούρκο που «έπνιξε» την περιοχή.

Τα λασπόνερα έχουν καλύψει όλα τα σπίτια του οικισμού, από τα οποία δεν διακρίνεται κάτι άλλο πέρα από τις στέγες. Η Μεταμόρφωση Καρδίτσας μοιάζει περισσότερο με μια μεγάλη βρώμικη λίμνη, παρά με περιοχή στην οποία μέχρι χθες ζούσαν άνθρωποι.

Ο κάτοικος που τράβηξε το βίντεο την ώρα που ήρθαν τα ενάερια μέσα για την διάσωσή του γράφει χαρακτηρισικά στην ανάρτησή του στο Facebook: «Μεταμόρφωση Καρδίτσας!!
Παλέψαμε αλλά ήταν αδύνατον».

Τέσσερις νεκροί – 6 αγνοούμενοι και 20 εγκλωβισμένοι

O τραγικός απολογισμός των θυμάτων, που έφτασε ήδη στους 4 νεκρούς, καθώς νωρίς το μεσημέρι εντοπίστηκε νεκρός κτηνοτρόφος κάτω από τα φερτά υλικά στο Πετρωτό Δομοκού.

Παράλληλα, αγνοούνται έξι άνθρωποι στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας, όπου είναι εγκλωβισμένα 20 άτομα.

Άλλα 40 είναι εγκλωβισμένα στα Μεγάλα Καλύβια και 4 στα Καλογριανά, όπως ενημέρωσε και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής κρίσης Βασίλης Κικίλιας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για την κακοκαιρία Daniel.

Διαβάστε επίσης:

Καλαμπάκα: Έπεσε το πέτρινο τοξωτό γεφύρι της Σαρακίνας (Photos)

Φωτιά στον Έβρο: Καίγεται δάσος στο Σουφλί

ΕΟΔΥ – Κορωνοϊός: Μεγάλη η διασπορά της υποπαραλλαγής Eris στην κοινότητα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:55