search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 20:23
MENU CLOSE

Κακοκαιρία Daniel – Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο Παλαμά: «Θα έχουμε πνιγμούς, κάντε κάτι» (videos)

07.09.2023 10:46
karditsa_0709_1920-1080_new-transformed
credit: karditsalive.net

Στην απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του Παλαμά Καρδίτσας, με ολόκληρα χωριά να είναι βυθισμένα στα νερά και τους κατοίκους να κινδυνεύουν, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου.

Μιλώντας στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος», ο κ. Σακελλαρίου έκανε λόγο για δεκάδες εγκλωβισμένους, απηύθυνε δραματική έκκληση προς την Πολιτική Προστασία και τους άλλους φορείς να κάνουν απεγκλωβισμούς, τονίζοντας πως «σίγουρα θα έχουμε πνιγμούς και θανάτους».

«Όσο αντέξουμε, ο Παλαμάς πεθαίνει, κάντε κάτι. Θα θρηνήσουμε θύματα», είπε ο κ. Σακελλαρίου, τονίζοντας ότι έχει ζητήσει ήδη από χθες να επιχειρήσει στην περιοχή ελικόπτερο, αλλά μέχρι τις 10 το πρωί σήμερα δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

«Μίλησα με όλους, με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική, όλους», σημείωσε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει κάποια βοήθεια.

«Ο δήμος Παλαμά σήμερα πέθανε…»

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα», ο δήμαρχος έκανε λόγο για τραγική κατάσταση και ανέφερε: «Σήμερα ο δήμος έβαλε τελεία, πέθανε. Είμαστε αβοήθητοι. Ο κόσμος είναι εγκλωβισμένος μέσα στο σπίτι, το νερό έχει ξεπεράσει το 1,5 μέτρο. Θα έχουμε πνιγμούς, έχω κάνει εκκλήσεις παντού. Δεκάδες κάτοικοι με παίρνουν τηλέφωνο και ζητάνε βοήθεια. Σίγουρα δεν είναι καλά όλοι στην υγεία τους, είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πνιγμούς. Από χτες έχω ζητήσει ελικόπτερο. Είναι 35 άτομα αποκλεισμένα σε ένα χωριό, την Αστρίτσα. Σε 10 τετραγωνικά κάθονται, αποκλεισμένοι από το νερό. Έχω κάνει έκκληση να έρθει ελικόπτερο, από χτες. Τίποτα. Αυτοί οι άνθρωποι θα πνιγούν, το νερό ανεβαίνει».

Στη Μεταμόρφωση, συνέχισε, «οι κάτοικοι είναι πάνω στις στέγες των σπιτιών. Τι θα πω εγώ στον κόσμο που παίρνει τηλέφωνο, να έρθει βάρκα, κάποιος να τους βοηθήσει, να τους απεγκλωβίσει; Με κοροϊδεύουν και κοροϊδεύω εγώ αυτούς… Οι βάρκες που θέλουν να στείλουν, δεν είναι βάρκες πλωτές, κανονικές, να μπορούν να πάρουν 2 άτομα, να έχουν εξωλέμβιο. Είναι βάρκες που μπορούν να μεταφέρουν 1-2 άτομα με χειριστή να τις τραβάει με το χέρι για 30-40 μέτρα».

Διαβάστε επίσης:

Kακοκαιρία Daniel: Πλημμύρισαν οι Ροβιές στην Εύβοια (videos)

Κακοκαιρία Daniel – Συναγερμός στη Μαγνησία: Νέο μήνυμα από το 112 – «Απαγορεύεται η κυκλοφορία»

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής: «Δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα – Ανεβείτε ακόμα και στα κεραμίδια να σωθείτε» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 20:23