search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 04:59
MENU CLOSE

Blue Horizon: Τι είπε ο πλοίαρχος στους λιμενικούς μετά τη δολοφονία – Δηλώνει συντετριμμένος

08.09.2023 08:21
5962661

Φως στις άγνωστες πτυχές της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη Καριώτη από το πλήρωμα του Blue Horizon, αναμένεται να ρίξει η εξέταση του συστήματος καταγραφής ταξιδιού (VDR) του πλοίου, το οποίο βρίσκεται σε εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Τι είπαν ο καπετάνιος και οι λιμενικοί

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Cretalive, ο πλοίαρχος του Blue Horizon ναι μεν ενημέρωσε το Λιμεναρχείο ότι «υπήρχε άνθρωπος στη θάλασσα, πλησίον του πλοίου», ωστόσο δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά εμπλοκής του πληρώματος.

Στο βιβλίο συμβάντων του Α’ Λιμενικού Τμήματος Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά εχουν καταγραφεί τα εξής

Στις 21.13 ο πλοίαρχος του Blue Horizon ανέφερε στην υπηρεσία ότι κατά τον απόπλου του εντόπισε άνθρωπο στη θάλασσα, πλησίον του πλοίου. Το Blue Horizon δήλωσε ετοιμότητα αναχώρησης περί 21.09 και του δόθηκε άδεια απόπλου στις 21.12

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 21.15 είχαν ξεκινήσει οι κλήσεις επιβατών στο Λιμενικό και την Αστυνομία που ενημέρωναν για την πτώση του Αντώνη στη θάλασσα μετά από διαπληκτισμό με μέλη του πληρώματος. Η πρώτη κλήση έγινε από πολίτη που επέβαινε στο πλοίο «Έλυρος». Στις 21.30 άλλος πολίτης είχε στείλει και το βίντεο-ντοκουμέντο στις Αρχές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 21.42 δόθηκε τηλεφωνική εντολή από τον Κεντρικό Λιμενάρχη Πειραιά για διακοπή του πλου προς αναμονή περαιτέρω οδηγιών.

Στις 22.00 υπήρξε εντολή για επιστροφή του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά και στις 22.53 το Blue Horizon προσέδεσε.

Ο Αντώνης, περίπου από τις 9.10-9.11 οπότε και έπεσε στο νερό, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του γύρω στις 21.40. Τον ανέσυρε λέμβος καβοδετών με την συνδρομή στελέχους του Α’ Λ/Τ. Ένα λεπτό πριν τις 10 τη νύχτα παρελήφθη από το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Να σημειωθεί ότι η κάμερα του πλοίου που βρίσκεται στον καταπέλτη δεν καταγράφει, ωστόσο ο καπετάνιος από τη γέφυρα του πλοίου βλέπει μέσω της κάμερας αυτής σε πραγματικό χρόνο. Υποστηρίζεται ωστόσο από ναυτικούς ότι συνήθως ο πλοίαρχος κάνει χρήση αυτής της κάμερας κατά τον κατάπλου και όχι τόσο κατά τον απόπλου.

Συντετριμμένος δηλώνει ο καπετάνιος

Ο εντολέας μου δηλώνει συντετριμμένος από την τραγική απώλεια του νέου συνανθρώπου μας κι απευθύνει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Δηλώνει δε απερίφραστα ότι καταδικάζει συμπεριφορές που είναι πρόδηλα αντίθετες προς τον ποινικό νόμο και ταυτόχρονα πολλαπλώς κοινωνικά και ηθικά αποτρόπαιες κι αποδοκιμαστέες., αναφέρει ο δικηγόρος του Γιώργος Κοκοσάλης.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Daniel: Αγωνία για τον «φουσκωμένο» Πηνειό, σε επιφυλακή οι αρχές – Εκκενώνονται χωριά στη Λάρισα (videos)

Hellenic Train: Τροποποιήσεις δρομολογίων – Ποια δεν θα γίνουν λόγω κακοκαιρίας

Άγριο οπαδικό επεισόδιο στο Αγρίνιο: Μαχαίρωσαν 35χρονο στον μηρό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 02:07