search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 23:04
MENU CLOSE

Κακοκαιρία Daniel: Στο «κόκκινο» ο Πηνειός – Εκκενώθηκαν τρία χωριά στη Λάρισα (videos)

08.09.2023 09:07
phneios_yperxeilisi

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι της Λάρισας λόγω της κακοκαιρίας Daniel, που συνολικά έχει αφήσει πίσω της τουλάχιστον έξι νεκρούς και έξι αγνοούμενους, ενώ έχει πλήξει πολλά χωριά σε Μαγνησία, Καρδίτσα, Λάρισα και Τρίκαλα, με εκατοντάδες εγκλωβισμένους και ζημιές σε κτίρια, υποδομές, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα σκεπασμένα, από τόνους νερού και λάσπης.

Ο Πηνειός ποταμός υπερχειλίζει, που ήταν ο μεγάλος φόβος όλων, και εκκενώθηκαν τρία χωριά της Λάρισας, των Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όλες οι παραπήνειες συνοικίες της Λάρισας έχουν πλημμυρίσει, ο Άγιος Θωμάς, ο Άγιος Χαράλαμπος, ο Ιπποκράτης, η Νέα Σμύρνη. Έχει διακοπεί η κυκλοφορία προς τον περιφερειακό δρόμο στα Τρίκαλα, εντός της Λάρισας, από τη δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει σπάσει αγωγός με αποτέλεσμα ο δρόμος να έχει γεμίσει νερά, το ποτάμι είναι από την απέναντι πλευρά, έχει μεν υπεχειλίσει ακόμη όμως δεν έχουν βγει τα νερά.

Νωρίτερα, εικόνες από τις εργατικές κατοικίες της Λάρισας, στη Γιάννουλη, το νερό έχει φτάσει στη μέση των κτιρίων ενώ οι εικόνες από το σημείο είναι αποκαρδιωτικές.

Το νερό στο σημείο έρχεται ορμητικό και από την Καρδίτσα και από τα Τρίκαλα, ο όγκος του είναι μεγάλος, ενώ μέσα στη νύχτα έσπασαν το ανάχωμα της Γυρτώνης για να αποσυμφωρηθεί ο ποταμός.

Επί ποδός όλη τη νύχτα το συντονιστικό του δήμου Λαρισαίων, ειδοποιούσε τους κατοίκους, και στον Άγιο Θωμά και στα εργατικά της Γιάννουλης και στη συνοικία Ιπποκράτης και άλλες παραπήνειες συνοικίες για να είναι σε επιφυλακή.

Αυτή τη στιγμή δεν βρέχει, γεγονός που θα ήταν επιβαρυντικό, όμως η κατάσταση η οποία βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής δεν είναι ασφαλής, ενώ ο κίνδυνος να ανέβει ακόμη περισσότερο η στάθμη του νερού και τα νερά να μπουν ακόμη και μέσα στην πόλη της Λάρισας παραμονεύει.

Διαβάστε επίσης:

Αντώνης Καργιώτης: Σήμερα η κηδεία του 36χρονου – Η συγκλονιστική φωτογραφία με το φέρετρο

Κακοκαιρία Daniel: 110 διασώσεις από αέρος σε Καρδίτσα και Τρίκαλα – 6.406 κλήσεις στην πυροσβεστική

Blue Horizon: Τι είπε ο πλοίαρχος στους λιμενικούς μετά τη δολοφονία – Δηλώνει συντετριμμένος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:56