search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:06
MENU CLOSE

Αντώνης Καργιώτης: Το τελευταίο «αντίο» στον 36χρονο – Συντετριμμένα τα αδέλφια του (Photos)

08.09.2023 12:50
kideia-kargiwti-8

Το τελευταίο «αντίο» είπαν συντετριμμένοι συγγενείς, φίλοι αλλά και όλο το Λασίθι στον Αντώνη Καργιώτη, τον 36χρονο που πνίγηκε στο λιμάνι του Πειραιά, όπου τον πέταξαν τα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon.

Η σορός του 36χρονου Αντώνη έφτασε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου από τον Πειραιά και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον Άγιο Νικόλαο για τη νεκρώσιμη ακολουθία.

Ο αδελφός και η αδελφή του κατέρρευσαν παρακολουθώντας την κηδεία του αδικοχαμένου Αντώνη, ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα που διαπράχθηκε στον Πειραιά.

‘Οπως αναφέρει το flashnews.gr, συγκινημένος ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός τόνισε ότι: “Σήμερα κλείνει η ζωή ενός ανθρώπου που έζησε άθορυβα αλλά έφυγε με πάταγο γιατί θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί καθώς αφενός έχασε την ζωή του δίχως λόγο και μέσα από αυτήν την διαδικασία δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε ξανά πόσο λογαριάζει ο ένας τον άλλον. Η διαμαρτυρία που έγινε στον Άγιο Νικόλαο έδειξε ότι ο κόσμος μπορεί να αντιμετωπίζει σθεναρά και σοβαρά όλα τα προβλήματα που υπάρχουν μπροστά μας”

Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, η Νίνα Κασιμάτη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ο πρώην Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Νίκος Ανδρουλάκης: «Αν το λιμενικό ήταν εκεί, ίσως ο Αντώνης να ζούσε»

«Η ελληνική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη. Στη σκέψη μας υπάρχει ένα τεράστιο «γιατί». Γιατί κάποιοι έχουν αποκτηνωθεί κι συμπεριφέρονται με βίαιο και αποτρόπαιο τρόπο σε αδύναμους συνανθρώπους μας», ανέφερε στη δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Έχουμε χρέος να μη γίνει η κοινωνία μας μια ζούγκλα ανισοτήτων, βιαιότητας και διαφθοράς. Και αυτός είναι ο ρόλος τους κράτους. Πρέπει όλοι να σκεφτούμε: Αν το λιμενικό ήταν εκεί, αν υπήρχε η παρουσία του κράτους, ίσως σήμερα ο Αντώνης να ζούσε», ανέφερε στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για την απουσία του λιμενικού πριν ξεκινήσει το πλοίο.

«Μας αξίζουν περισσότερα από αυτά που συμβαίνουν καθημερινά και απ’ όσα οδήγησαν δυστυχώς στην αποτρόπαια δολοφονία αυτού του ανθρώπου, του Αντώνη Καρυώτη, που θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας ως ο καθρέφτης της κοινωνίας, που πρέπει να αλλάξουμε θέτοντας στο επίκεντρο τους αδύναμους συνανθρώπους μας», κατέληξε στη δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σοφία Ζαχαράκη

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ανέφερε ότι πρόκειται για «στιγμή οδύνης και αναστοχασμού». «Προφανώς πρέπει να δικαιωθεί η μνήμη αλλά και ο πόνος που νιώθουμε όλοι για τον Αντώνη και συλλογικά να κάνουμε την προσπάθεια ως κοινωνία έτσι ώστε τέτοια αποτρόπαια γεγονότα να μην έχουν θέση στην κοινωνία μας» σημείωσε η κυρία Ζαχαράκη ενώ ο Α’ αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου και βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης χωρίς να κάνει κάποια δήλωση, σχολίασε ότι «είναι ώρα θλίψης και αποχαιρετισμού».

Νίνα Κασιμάτη

Η βουλευτής Β’ Πειραιά Νίνα Κασιμάτη εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, και, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, και η Κοινοβουλευτική Ομάδα εκπροσωπούνται σήμερα από τη Βουλευτή Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίνα Κασιμάτη στην κηδεία του συμπολίτη μας Αντώνη Καργιώτη στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, μετέχοντας στο πένθος της οικογένειας και δηλώνοντας το ηθικό και πολιτικό παρών με σκοπό την απόδοση δικαιοσύνης για το έγκλημα στο BLUE HORIZON μέσα στο Λιμάνι του Πειραιά».

Η Νίνα Κασιμάτη, ανέφερε «τιμούμε τη μνήμη του Αντώνη, που χάθηκε τόσο άδικα και δηλώνουμε ηθικό και πολιτικό ”παρών” με σκοπό την απόδοση δικαιοσύνης για το έγκλημα που συντελέστηκε στο λιμάνι του Πειραιά».

Τα έξοδα της κηδείας έχει αναλάβει ο δήμος Αγίου Νικολάου.

Διαβάστε επίσης:

Blue Horizon: Τι είπε ο πλοίαρχος στους λιμενικούς μετά τη δολοφονία

Κακοκαιρία Daniel – Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε δρομολόγια

Καιρός σήμερα: Υποχωρεί η κακοκαιρία «Daniel» – Πού θα βρέξει σήμερα (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 08:05