search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 20:59
MENU CLOSE

Κακοκαιρία Daniel – Λάρισα: Συναγερμός στον Πηνειό, έσπασαν αναχώματα -Κλειστή η γέφυρα στη Γιάννουλη, εκκενώνονται εργατικές κατοικίες (video)

08.09.2023 11:44
phneios_stathmi

Δραματικές κυλούν οι ώρες στη Θεσσαλία, σε Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, αλλά και στον Βόλο, καθώς δεκάδες σπίτια, ακόμη και χωριά ολόκληρα έχουν βουλιάξει στα λασπόνερα, έπειτα από τη βιβλική καταστροφή που άφησε στο πέρασμα της η κακοκαιρία Daniel.

Συνεχίζονται τα πλημμυρικά φαινόμενα στην πόλη της Λάρισας, λόγω της αυξημένης ροής των υδάτων στον Πηνειό, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος το επόμενο διάστημα.

Κλείνει η γέφυρα της Γιάννουλης

Την ίδια ώρα οι αρχές αποφάσισαν να κλείσουν τη γέφυρα της Γιάννουλης στη Λάρισα, καθώς λόγω του μεγάλου όγκου των νερών υπάρχει φόβος για την στατικότητά της.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από νερά έχει κατακλειστεί η γέφυρα του Πηνειού, που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα μετά το Κουτσόχερο, στην εθνική οδό Λάρισας – Ιωαννίνων.

Μάλιστα η Αστυνομία είχε κλείσει τον δρόμο και έχει διακόψει την κυκλοφορία στη γέφυρα, ενώ λίγη ώρα πριν βρίσκονταν εκεί οχήματα του στρατού με βάρκες και ερπυστριοφόρα προκειμένου να προσεγγίσουν χωριά που είναι αποκλεισμένα με εγκλωβισμένους κατοίκους, χωρίς να τους επιτραπεί η είσοδος γιατί είναι άγνωστη αυτή τη στιγμή η κατάσταση και η στατικότητα της γέφυρας.

Η Αστυνομία έχει κλείσει τον δρόμο και έχει διακόψει την κυκλοφορία στη γέφυρα, ενώ λίγη ώρα πριν βρίσκονταν εκεί οχήματα του στρατού με βάρκες και ερπυστριοφόρα προκειμένου να προσεγγίσουν χωριά που είναι αποκλεισμένα με εγκλωβισμένους κατοίκους, χωρίς να τους επιτραπεί η είσοδος γιατί είναι άγνωστη αυτή τη στιγμή η κατάσταση και η στατικότητα της γέφυρας.

Σημειώνεται πως η γέφυρα «αναβλύζει» στα σημεία που δεν έχει κατακλυστεί από νερό και όπως όλα δείχνουν αυτό γίνεται στα σημεία που υπάρχουν ρωγμές πάνω στην άσφαλτο της γέφυρας.

Κατά συνέπεια αυτή τη στιγμή έχουν «παγώσει» και οι επιχειρήσεις διάσωσης και απεγκλωβισμού στην περιοχή και μπορούν μόνο από αέρος.

Εκκενώνονται εργατικές κατοικίες

Με ανακοίνωσή του ο δήμος Λαρισαίων καλεί για εκκένωση των Εργατικών Κατοικιών στην περιοχή της Λάρισας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: “Ενημερώνονται οι κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης (παλιές και νέες) να εκκενώσουν τις ισόγειες κατοικίες της περιοχής τους. Αν έχουν πρόσβαση σε διαμερίσματα άνω του ισογείου να οδηγηθούν προς αυτά. Διαφορετικά θα μπορούν να προσεγγίσουν προς τη δομή φιλοξενίας που έχει συσταθεί στο Κλειστό της Νεάπολης. Απευθύνουμε θερμή παράκληση προς τους πολίτες της Λάρισας να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρχών”.

Συνεχείς εκκενώσεις

Πριν λίγο στάλθηκε μήνυμα από το 112 λόγω αναχώματος που έσπασε, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ο Βρυότοπος και ο Αμπελώνας.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των χωριών αυτών έλαβαν μήνυμα εκκένωσης προς Τύρναβο.

Νωρίτερα, τα νερά που είχαν βγει στη γέφυρα οδηγησαν στην προληπτική εκκένωση τριών χωριών της Λάρισας, των Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι.

Όλες οι παραπήνειες συνοικίες της Λάρισας, ο Άγιος Θωμάς, ο Άγιος Χαράλαμπος, ο Ιπποκράτης, η Νέα Σμύρνη, έχουν πλημμυρίσει ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία προς τον περιφερειακό δρόμο στα Τρίκαλα, εντός της Λάρισας, από τη δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει σπάσει και αγωγός με αποτέλεσμα ο δρόμος να έχει γεμίσει νερά, το ποτάμι είναι από την απέναντι πλευρά, έχει μεν υπεχειλίσει ακόμη όμως δεν έχουν βγει τα νερά.

Εναέριες διασώσεις

Νωρίτερα Πυροσβεστική και Ένοπλες Δυνάμεις απεγκλώβισαν από αέρος άτομα στις περιοχές της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, από νωρίς το πρωί σήμερα έως τις 11:00, έχουν γίνει 149 εναέριες διασώσεις ατόμων. Συγκεκριμένα, 93 έχουν γίνει από την Αεροπορία Στρατού και 56 από την Πυροσβεστική.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Daniel: Για τέταρτη μέρα χωρίς νερό ο Βόλος – Χιλιάδες εγκλωβισμένοι στο Πήλιο – Ανυπολόγιστες καταστροφές (photos/videos)

Κακοκαιρία Daniel – Θεσσαλία: Φόβοι για τους εγκλωβισμένους που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν

Κακοκαιρία Daniel: Το 1 δισ. θα ξεπεράσει το κόστος των καταστροφών στην αγροτική παραγωγή λέει ο Λέκκας (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 20:59