search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 01:39
MENU CLOSE

Θεσσαλία: Εθελοντές σχηματίζουν ανθρώπινη αλυσίδα για συγκέντρωση τροφίμων – Κάτοικοι μεταφέρουν με άλογα προμήθειες (Video)

08.09.2023 17:07
aloga karditsa 665- new

Εκεί που η πολιτεία αργεί, έρχεται ο εθελοντισμός να συμπληρώσει τα κενά προκαλώντας συγκίνηση.

Πολίτες της Καρδίτσας σπεύδουν ως εθελοντές προκειμένου να βοηθήσουν στην συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες τους που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα πλημμυρισμένα χωριά τους για τρίτη ημέρα χωρίς φαγητό, νερό και στεγνά ρούχα. 

Δεκάδες άνθρωποί έχουν κάνει μία ανθρώπινη αλυσίδα που κυκλώνει ένα τετράγωνο και χέρι με χέρι μεταφέρουν εμφιαλωμένα νερά στην έδρα ομάδας εθελοντών, που συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες. 

Μεταφορά προμηθειών με άλογα

Με άλογα καταγράφηκαν κάτοικοι στον Άγιο Δημήτριο να μεταφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να πάρουν προμήθειες. Όπως μετέδωσε το Star, τέσσερις κάτοικοι από τον πλημμυρισμένο Βλοχό πήγαν στον Άγιο Δημήτριο και αγόρασαν τρόφιμα, ψωμί, γάλα, χαρτοπετσέτες και μπιτόνια με βενζίνη.


Η κίνησή τους έρχεται κατόπιν πρωτοβουλίας των κατοίκων, με τους τέσσερις άντρες που μετέχουν στην επιχείρηση μεταφοράς να κάνουν λόγο για πλήρη απουσία των αρχών, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη αγανάκτηση στον Βλοχό, όπου εδώ και τέσσερις ημέρες, οι κάτοικοι βοηθούν και στηρίζουν ο ένας τον άλλον.

«Κανείς δεν ήρθε. Όσο τον είδες κι εσύ, τον είδαμε κι εμείς» απάντησε ένας από τους τέσσερις άντρες, όταν ρωτήθηκε αν τους επισκέφθηκε κάποιος από την περιφέρεια. «Ήρθαν να πάρουν τον κόσμο που ήταν έξω όλη νύχτα. Γυναίκες, παιδιά, γέροι και οι υπόλοιποι μείναμε», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Daniel: Εκατοντάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων συνδράμουν στις πληγείσες περιοχές – 586 έχουν απεγκλωβιστεί (photos)

Κακοκαιρία Daniel: Μέτρα δημόσιας υγείας στις πληγείσες περιοχές – Προσοχή στο νερό και την τροφή

Η κακοκαιρία Daniel «έσβησε» τον Ιανό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58