search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:35
MENU CLOSE

ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς πόσιμο νερό το «Αχιλλοπούλειο» του Βόλου – Στα Τρίκαλα μετέφεραν ασθενείς με κορωνοϊό από ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης

09.09.2023 12:32
PLHMMYRES

Σε κατάσταση πολέμου είναι τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας στα οποία μεταφέρονται διαρκώς καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, καρδιοπαθείς και άλλοι χρόνιοι πάσχοντες αλλά και πολλοί ηλικιωμένοι, μετά τον απεγκλωβισμό τους, από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους, από τα σωστικά συνεργεία. Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο Τρικάλων μεταφέρθηκαν ασθενείς με κορωνοϊό από ιδιωτικό Κέντρο αποκατάστασης ενώ στο νοσοκομείο του Βόλου δεν επαρκεί το πόσιμο νερό για το προσωπικό και τους ασθενείς, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Σημειώνεται ότι δεν ισχύει η πληροφορία ότι το νερό είναι από πισινές όπως είπε στο tοpontiki.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. Επίσης στο Κέντρο Υγείας Παλαμά είναι πλημμυρισμένο με τη στάθμη του μολυσμένου νερού να φτάνει τα 2 μέτρα! Αναφορικά με τους φόβους που εκφράζονται για πολλούς νεκρούς, όπως είπε στο topontiki.gr ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννάκος : «Έως τώρα στα νεκροτομεία των νοσοκομείων έχουν καταγραφεί δέκα νεκροί».

Αναλυτικά η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία είναι:

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ: Λειτουργεί με προβλήματα στην υδροδότηση. Το νοσοκομείο διαθέτει δεξαμενή που φροντίζουν συνεχώς να γεμίζει νερό από υδροφόρες. Ωστόσο είναι ελάχιστο το εμφιαλωμένο νερό που διαθέτουν και υπάρχει επιτακτική ανάγκη προμήθειας εμφιαλωμένου νερού όπως μας λένε οι εργαζόμενοι.

Γίνονται τα απολύτως έκτακτα χειρουργεία. Νοσηλεύονται πλημμυροπαθείς με ελεγχόμενα προβλήματα υγείας σε ειδική πτέρυγα ανακαινισμένη.

Φιλοξενούνται αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς και ασθενείς που κάνουν χημειοθεραπείες που δεν είναι εύκολη η πρόσβαση στα σπίτια τους ή έχουν καταστραφεί.

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Γίνεται πρώτα η διαλογή των διασωθέντων στο γήπεδο που προσγειώνονται τα ελικόπτερα από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Για το σκοπό αυτό μεταφέρθηκαν υγειονομικοί από Λάρισα με ελικόπτερο. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 50 πλημμυροπαθείς με χρόνια προβλήματα υγείας.

Άνοιξαν την Σχολή και την Ψυχιατρική κλινική για να χωρέσουν οι ασθενείς.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Μεταφέρθηκαν 8 ασθενείς με κορωνοϊό από ιδιωτική μονάδα αποκατάστασης που πλημμύρισε χωρίς προσωπικό και φάρμακα. Απαράδεκτο. Αναμένονται και άλλοι 4 ασθενείς. Άμεσα να στείλουν προσωπικό.

ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Νοσηλεύουν πλημμυροπαθείς με χρόνια προβλήματα υγείας. Το πανεπιστημιακό Λάρισας διαθέτει ελικοδρόμιο σημαντικό για τη περίσταση.

Φιλοξενούνται αρκετοί διασωθέντες πλημμυροπαθείς που δεν έχουν που να πάνε.

Το κέντρο υγείας ΠΑΛΑΜΑ: έχει δύο μέτρα νερό. Στο Γυμναστήριο της πόλης υπάρχει γιατρός και νοσηλευτής χωρίς φυσικά μηχανήματα. Χάος.

Στο κέντρο Υγείας ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ: φιλοξενούνται δυο ασθενείς με χρόνια προβλήματα. Με όχημα της πυροσβεστικής μεταφέρθηκε επι πλέον ιατρικός εξοπλισμός για κάλυψη τυχόν αναγκών. Σημειώνεται ότι το υγειονομικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων βρίσκονται νύχτα μέρα στις θέσεις τους παρ’όλο που έχουν πλημμυρίσει και έχουν υποστεί καταστροφές και τα δικά τους σπίτια.

Διαβάστε επίσης:

Έχετε λιγούρες το βράδυ; 8 σνακ που μπορείτε να φάτε χωρίς ενοχές

Θεσσαλία: Δραματικές οδηγίες επιβίωσης από το Υπ. Υγείας για το νερό, το φαγητό και τις συνθήκες διαβίωσης

Κακοκαιρία Daniel: Μέτρα δημόσιας υγείας στις πληγείσες περιοχές – Προσοχή στο νερό και την τροφή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 12:34