search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:35
MENU CLOSE

Ραφήνα: Εγκλωβισμένοι 734 επιβάτες του Fast Ferries Andros, ταλαιπωρία για τους 391 του «Αικατερίνη Π»

09.09.2023 13:35
rafona

Παραμένει το χάος και μεγαλώνει η ταλαιπωρία εκατοντάδων επιβατών στη Ραφήνα, καθώς το Fast Ferries Andros παραμένει στο αγκυροβόλιο, αναμένοντας τα ρυμουλκά να το μεταφέρουν στο λιμάνι. Το «Αικατερίνη Π» στο μεταξύ κατέπλευσε στο λιμάνι του Λαυρίου.

Στο πρώτο πλοίο βρίσκονται 734 επιβάτες και στο δεύτερο 391, υπομένοντας μία απίστευτη ταλαιπωρία.

Η περιπέτεια ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το πρωί όταν τα δύο επιβατικά πλοία, έμπλεξαν τις άγκυρές τους, λόγω των ισχυρών ανέμων στο λιμάνι.

Το Fast Ferries Andros ετοιμαζόταν να αποπλεύσει για το δρομολόγιο Άνδρος-Τήνος-Μύκονος-Πάρος, ενώ το «Αικατερίνη Π» ήταν δεμένο και στη διαδικασία επιβίβασης για το δρομολόγιο Τήνος-Μύκονος-Νάξος.

Από το μπλέξιμο αυτό, που παραλίγο να οδηγήσει σε μεγάλη σύγκρουση, καταστράφηκε η προπέλα του Fast Ferries Andros και το «Αικατερίνη Π» έχασε τη μία άγκυρα.

Το δρομολόγιο του Fast Ferries Andros ακυρώθηκε, μεν, αλλά παρότι απέχει πολύ λίγο από το λιμάνι, δεν μπορεί να γυρίσει μόνο του, εξ ου και αναμένονται τα ρυμουλκά.

Το «Αικατερίνη Π» έλαβε εντολή να κατευθυνθεί στο Λαύριο, έχοντας τη δυνατότητα να πλέει αυτοδύναμα, αλλά με μία άγκυρα. Στο Λαύριο οι επιβάτες θα αποβιβαστούν από το πλοίο και θα επιβιβαστούν σε λεωφορεία για να μεταφερθούν πίσω στο λιμάνι της Ραφήνας.

Στο μεταξύ, λόγω αυτής της κατάστασης απέπλευσε με καθυστέρηση το Super Ferry, στο οποίο βρίσκονται 551 επιβάτες.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννινα: Ηλικιωμένος σκότωσε 35χρονο διαρρήκτη που εισέβαλε στο σπίτι του

ΠΟΕΔΗΝ: Χωρίς πόσιμο νερό το «Αχιλλοπούλειο» του Βόλου – Στα Τρίκαλα μετέφεραν ασθενείς με κορωνοϊό από ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης

Έχετε λιγούρες το βράδυ; 8 σνακ που μπορείτε να φάτε χωρίς ενοχές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 18:32