search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 19:30
MENU CLOSE

Διαχείριση πιθανών αντιδράσεων για τους γάμους ομοφύλων

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2298
07/09/2023
10.09.2023 12:06
gamos

Θυμάστε τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Bloomberg, λίγες ημέρες μετά τη επανεκλογή του, όπου είχε αναφερθεί στο σχέδιο της κυβέρνησης για θεσμοθέτηση του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου; Μάλιστα, το «Ποντίκι» τότε είχε ρωτήσει αρμοδίως και είχε μάθει ότι η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία δεν θα αργήσει.

Βέβαια ακολούθησε το καλοκαίρι και η υπόθεση, εξ ανάγκης, πήγε λίγο πιο πίσω, ενώ είχαν υπάρξει και στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος, τα οποία είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για την προοπτική αυτή. Ωστόσο, φαίνεται ότι το ζήτημα «ξαναζεσταίνεται» και το σχετικό νομοθέτημα μάλλον δεν θα αργήσει και πολύ να έρθει προς ψήφιση.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι κορυφαία στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου έχουν αναλάβει την αποστολή του… πολιτικού μασάζ σε βουλευτές και υπουργούς που έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους στη θεσμοθέτηση του γάμου για άτομα του ιδίου φύλου, κυρίως σε επίπεδο ανίχνευσης προθέσεων για όταν το θέμα πάει στη Βουλή.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία θα έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – εν ολίγοις δεν ανησυχούν για τις ψήφους στη Βουλή. Ωστόσο, θα ήθελαν πολύ η Ν.Δ. να μην εμφανιστεί κομμένη στα δύο για το θέμα, ενώ ακόμα «μετρούν» σε ποιο βαθμό θα αξιοποιήσουν τυχόν αντιδράσεις τα κόμματα στα δεξιά της κυβέρνησης.

Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι για τη Ν.Δ. από εδώ και πέρα θα είναι πολύ σημαντικό το να μην τροφοδοτεί η ίδια τα κόμματα στα δεξιά της, τα οποία μπορεί να αναδειχτούν σε μεγαλύτερο μπελά απ’ ό,τι είναι ήδη. Ίδωμεν…

Διαβάστε επίσης:

Η «Καθημερινή» ειρωνεύεται Κικίλια: Ποιοι «αλιτήριοι» έβαλαν τις πλημμύρες;

Οι Frenemies και η… αρκούδα

Η κάλπη της αυτοδιοίκησης είναι γκαστρωμένη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 19:30