search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 22:40
MENU CLOSE

Μαρουσάκης: Το φθινόπωρο κρύβει κι άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες

11.09.2023 10:22
vroxi-1536×618


«Καμπανάκι» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη για νέες επικίνδυνες κακοκαιρίες τους επόμενους μήνες.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, σημειώνει πως ενώ τις επόμενες μέρες δεν αναμένονται αξιόλογα καιρικά φαινόμενα, ωστόσο δεν αποκλείεται μέσα στο φθινόπωρο να δούμε κακοκαιρίες.

«Το Φθινόπωρο φέτος κρύβει κι άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες» επισημαίνει.

Όπως εξηγεί, «από αρκετά νωρίς σημειώνουμε κάθοδο αρκετά ψυχρών αερίων μαζών κάτι το οποίο στατιστικά θα το περιμέναμε από Οκτώβρη και μετά. Καθώς αυτές οι πιο ψυχρές αέριες μάζες θα αλληλεπιδρούν με τις πολύ θερμές θάλασσες της Μεσογείου είναι δυνατόν να δημιουργήσουν πολύ ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά τα οποία είναι δυνατόν να λάβουν ακόμη και τροπικά χαρακτηριστικά».

«Όσο η Φύση μας δίνει τον χρόνο ας προετοιμαστούμε!», αναφέρει ο μετεωρολόγος.

Αναλυτικά η ανάρτηση Μαρουσάκη


Αναλυτικά, ο κ. Μαρουσάκης, αναφέρει: «Με θυελλώδεις βοριάδες ξεκινά η νέα εβδομάδα οι οποίοι όμως από αύριο αλλά κυρίως Τετάρτη και στη συνέχεια θα υποχωρήσουν σημαντικά. Κατά τ’ άλλα δεν αναμένονται αξιόλογα καιρικά φαινόμενα για τις επόμενες ημέρες με τον υδράργυρο μάλιστα να σημειώνει και άνοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φθινόπωρο φέτος κρύβει κι άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες μιας και από αρκετά νωρίς σημειώνουμε κάθοδο αρκετά ψυχρών αερίων μαζών κάτι το οποίο στατιστικά θα το περιμέναμε από Οκτώβρη και μετά. Καθώς αυτές οι πιο ψυχρές αέριες μάζες θα αλληλεπιδρούν με τις πολύ θερμές θάλασσες της Μεσογείου είναι δυνατόν να δημιουργήσουν πολύ ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά τα οποία είναι δυνατόν να λάβουν ακόμη και τροπικά χαρακτηριστικά. Όσο η Φύση μας δίνει τον χρόνο ας προετοιμαστούμε!».

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Daniel: Αυτά είναι τα 14 μέτρα ανακούφισης των πληγέντων – Άνοιξε η πλατφόρμα

Περιστέρι: Συνελήφθη φοιγόποινος έμπορος ναρκωτικών – Είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια

Κακοκαιρία Daniel: Υποχωρεί η στάθμη του Πηνειού – Πολλές περιοχές χωρίς ρεύμα και νερό (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 22:40