search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 13:36
MENU CLOSE

Κακοκαιρία Daniel – Θεσσαλία: Στα 18 μέτρα ύψος έφτασαν τα νερά στην κοιλάδα των Τεμπών (videos/photos)

11.09.2023 10:10
gefyra_pineios_new

Τα «τραύματά» της από την καταστροφή που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel συνεχίζει να μετράει η Θεσσαλία.

Τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας και τον μεγάλο όγκο νερού που προκάλεσε αποδεικνύει η εικόνα που καταγράφηκε μέσα στην κοιλάδα των Τεμπών και συγκεκριμένα στο σημείο που την διαπερνά η κρεμαστή γέφυρα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του δήμου Τεμπών στο Facebook τα νερά που γέμισαν την κοιλάδα έφτασαν σχεδόν να καλύψουν την κρεμαστή γέφυρα.

Αυτό σημαίνει ότι στο σημείο εκείνο τα νερά έφτασαν σε ύψος μέχρι τα 18 μέτρα που βρίσκεται, δηλαδή, η κρεμαστή γέφυρα των Τεμπών.

Όπως διευκρίνισε, πάντως, ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, η κρεμαστή πεζογέφυρα «προς το παρόν είναι εκεί όρθια. Εύχομαι να παραμείνει έτσι».

Στο ίδιο σημείο βρίσκεται και η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής η οποία καλύφθηκε από τα νερά που πέρασαν μέσα από την κοιλάδα των Τεμπών όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.

Συνεχίζεται η μάχη στον Πηνειό

Μολονότι τα καιρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει, όπως δήλωσε την Κυριακή (11/9) ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός ζητούμενο παραμένει ο Πηνειός ποταμός.

Τις τελευταίες ώρες καταγράφηκαν υπερχειλίσεις του στις ανατολικές εκβολές του, προς τις περιοχές πλησίον της λίμνης Κάρλα και βορειοανατολικά προς την Αμφιθέα.

«Η στάθμη του Πηνειού παραμένει στα ίδια επίπεδα. Οι πολίτες των περιοχών που εξελίσσεται η πλημμυρική δραστηριότητα θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών», όπως ανέφερε ο Γ. Αρτοποιός και πρόσθεσε ότι στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, «οι επιχειρήσεις αφορούν σε μεταφορές συμπολιτών μας αν και δεν υπάρχει κίνδυνος για την σωματική τους ακεραιότητα».

H στάθμη του Πηνειού βρίσκεται τώρα στα 8 μέτρα, με όριο τα 7 μέτρα, και συνεχίζει να κατεβαίνει, ενώ είχε ξεπεράσει τα 10 μέτρα πριν από δύο μέρες. 

Την ίδια στιγμή, πόλεις και χωριά παραμένουν κάτω από τόνους νερού και λάσπης σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, το οδικό δίκτυο σε πολλά σημεία έχει καταρρεύσει, γέφυρες κόπηκαν στα δύο και ο θεσσαλικός κάμπος έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη.

Διαβάστε επίσης:

Περιστέρι: Συνελήφθη φοιγόποινος έμπορος ναρκωτικών – Είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια

Κακοκαιρία Daniel: Υποχωρεί η στάθμη του Πηνειού – Πολλές περιοχές χωρίς ρεύμα και νερό (videos)

Πλιάτσικο στον Βόλο: Χειροπέδες σε δύο άνδρες που έκλεψαν οικιακές συσκευές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 13:28