search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 04:01
MENU CLOSE

Μυστηριώδεις λάμψεις στον ουρανό πριν από καταστροφικούς σεισμούς – Βίντεο από το Μαρόκο

11.09.2023 16:29
maroko-seismos-1-new

Μαροκινοί διασώστες συνεχίζουν την ολοένα πιο αγωνιώδη κούρσα με τον χρόνο για να βρουν επιζώντες στα συντρίμμια και να προσφέρουν βοήθεια στους εκατοντάδες άστεγους, τα σπίτια των οποίων μετατράπηκαν σε σωρούς από ερείπια, 48 ώρες και πλέον μετά τον σεισμό που άφησε πίσω πάνω από 2.100 νεκρούς. Καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται, οι αρχές αναζητούν πλάνα που έχουν καταγράψει κάθε στιγμή πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από την καταστροφή.

Όπως μεταδίδει η Jerusalem Post, σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας, εγκατεστημένη σε σπίτι στην περιοχή του Μαρακές, έχουν καταγραφεί μυστηριώδεις εκρήξεις μπλε φωτός στον ουρανό, περίπου τρία λεπτά πριν από τον ισχυρό σεισμό. Η αιτία αυτού του φαινομένου παραμένει άγνωστη, όπως επίσης και αν ήταν προάγγελος επικείμενης καταστροφής.

Ωστόσο, σύμφωνα με την JP, δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο πριν από κάποιο μεγάλο σεισμό. Αντίστοιχα βίντεο είχαν δημοσιευθεί και πριν από τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία.

Σύμφωνα, με μία θεωρία που αναλύει η Jerusalem Post, η εμφάνισή τους σχετίζεται με την τεκτονική πίεση, τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή ή ακόμα και με εκρήξεις ηφαιστείων. Ωστόσο διευκρινίζεται, ότι η σύνδεση αυτών των λάμψεων στον ουρανό με τα προαναφερόμενα φαινόμενα δεν έχει επαληθευτεί επιστημονικά.

Αν και υπάρχουν πολλές αναφορές για παράξενες λάμψεις στον ουρανό πριν από καταστροφικούς σεισμούς τις τελευταίες δεκαετίες, με το πρώτο σχετικό βίντεο να κυκλοφορεί το 1965 σε σχέση με μια ισχυρή δόνηση στην Ιαπωνία, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν απάντήσεις, παρά μόνο θεωρίες.

Τα «φώτα σεισμών» εξάλλου, δεν εμφανίζονται πάντα, όπως επισημαίνει η Jerusalem Post. Οταν εμφανίζονται πάντως, τείνουν να βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, την ώρα που η τεκτονική πίεση βρίσκεται στην αποκορύφωσή της.

Διαβάστε επίσης:

Λαβρόφ: Μη ρεαλιστικές οι προτάσεις του ΟΗΕ για τα σιτηρά

Σεισμός στο Μαρόκο: Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τους εγκλωβισμένους – Επιχειρούν διασώστες από τέσσερεις χώρες (videos)

Ερντογάν για Μπάιντεν: «Αυτή η προσέγγιση μας ενοχλεί» – Συνδέει F-16 με το θέμα της Σουηδίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:44