search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 09:38
MENU CLOSE

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ την απένταξη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας από το ταμείο ανάκαμψης

11.09.2023 15:20
vouli

Απαντήσεις από την κυβέρνηση για την απένταξη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή 31 βουλευτές με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι «λίγες μέρες πριν την νέα εθνική τραγωδία και ενώ ακόμα η χώρα μετρά τις πληγές της από τις καταστροφικές πυρκαγιές, η κυβέρνηση της ΝΔ, για άλλη μια φορά προχώρησε με πλήρη αδιαφάνεια και χωρίς να έχει προηγηθεί η παραμικρή ουσιαστική συζήτηση με τα πολιτικά κόμματα, τους θεσμικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών, στην υποβολή πρότασης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αναθεώρηση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει προσχηματική την ολιγοήμερη ηλεκτρονική διαβούλευση που  πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο των θερινών διακοπών με κλειστή τη Βουλή και με ένα κείμενο μόλις 8 σελίδων με γενικόλογες κατευθύνσεις και επικρίνει την κυβέρνηση για έλλειμμα ενημέρωσης. 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που επικαλούνται, με το υπό αναθεώρηση Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης «η κυβέρνηση προχωρά σε αφαίρεση έργων συνολικού προϋπολογισμού 800 εκατ. ευρώ λόγω αδυναμίας έγκαιρης υλοποίησης» και μάλιστα «ότι μεταξύ των έργων που προτείνεται να απενταχθούν από τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας περιλαμβάνονται οι διάδρομοι 5G, που προβλεπόταν να αναπτυχθούν στο εθνικό οδικό δίκτυο, τα ηλεκτρονικά διόδια, η ανάταξη του σιδηροδρομικού δικτύου της Βόρειας Ελλάδας, κάποια έργα ύδρευσης, αλλά και αντιπλημμυρικά έργα υποδομών». 

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από Δαδιά: «Δεν τα καταφέραμε όπως το είχαμε σχεδιάσει», ανακοίνωσε το «Dadia pass»

ΠΑΣΟΚ: Την Παρασκευή στη ΔΕΘ ο Ανδρουλάκης – «Πυρά» σε Μητσοτάκη 

Κυβέρνηση: Δεν αποκλείεται ο ανασχηματισμός, αλλά… όχι τώρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 09:38