search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 01:44
MENU CLOSE

Γαλλία: «Αν είχαν διαγνώσει την αλλαντίαση, η κόρη μου θα ζούσε», λέει η μητέρα της 32χρονης Ελληνίδας που πέθανε στο Μπορντό – Τι λένε οι γαλλικές αρχές

14.09.2023 18:32
wine bar gallia allantiasi- new

Σοκάρει η μαρτυρία των γονέων της 32χρονης που πέθανε την Τρίτη από αλλαντίαση στο Μπορντό της Γαλλίας.

Μιλώντας στο Mega τονίζουν ότι «περίπου 20 άτομα κολλήσαμε αλλαντίαση σε 5άστερο εστιατόριο στη Γαλλία».

Όλα ξεκίνησαν το προηγούμενο Σάββατο όταν η γυναίκα, ο σύζυγός της, ο πατέρας της και οι φίλοι της αποφάσισαν να δειπνήσουν στο εστιατόριο «Tchin Tchin wine bar» της γαλλικής πόλης. Τόσο ο σύζυγός της όσο και ο πατέρας της νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ τουλάχιστον δέκα ακόμα άνθρωποι έχουν δηλητηριαστεί και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Μάλιστα οι επτά εξ αυτών νοσηλεύονται στη ΜΕΘ.

«Πήγαμε στο συγκεκριμένο εστιατόριο και φαίνεται ότι από αυτό εστιατόριο κολλήσαμε περίπου 20 άτομα αλλαντίαση. Ο σύζυγός της είναι στην εντατική κι αύριο θα βγει από αυτήν. Από την παρέα της, γιατί ήταν μόνιμος κάτοικος, αρρώστησε η κοπέλα, ο άντρας της και ένας τρίτος της παρέας, που νοσηλεύτηκε στην Βαρκελώνη σε κρίσιμη κατάσταση.

«Δεν το διέγνωσαν, αν το είχαν διαγνώσει θα είχαν προλάβει», είπε η μητέρα της 32χρονης.


Από την πλευρά τους οι γαλλικές αρχές δήλωσαν ότι «έφαγαν θαλασσινά και σαρδέλες από ένα εστιατόριο 5στερο και φημισμένο στην Γαλλία. Από την Κυριακή (η 32χρονη) είχε συμπτώματα και ζήτησε ιατρική βοήθεια και περίθαλψη. Αυτή την στιγμή διεξάγεται προανάκριση από την εισαγγελέα του Μπορντό και την τοπική αστυνομία».

«Όλες οι περιπτώσεις καταγράφηκαν στο γνωστό εστιατόριο ‘Tchin Tchin wine bar’ στο Μπορντό μεταξύ Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου και Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2023. Όλοι τους κατανάλωσαν σαρδέλες σε βάζα κατασκευασμένα από τον εστιάτορα», τονίζουν από τη μεριά τους οι γαλλικές Αρχές για το τραγικό περιστατικό.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλία: 130 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 126 κρούσματα του ανώτερου αναπνευστικού – Ξεκινά η διανομή προστατευτικών υλικών

Καρδίτσα: Ο αντιπεριφερειάρχης παραδέχεται ότι τελικά έδωσε έγκριση για να σπάσει το ανάχωμα στον Καλέντζη

Ιωάννινα: Ανακοπή και σηπτικό σοκ δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τον θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας



google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 01:07