search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:19
MENU CLOSE

Καρδίτσα: Ο αντιπεριφερειάρχης παραδέχεται ότι τελικά έδωσε έγκριση για να σπάσει το ανάχωμα στον Καλέντζη

14.09.2023 17:36
PALAMAS-KARDITSA-1-NEW (2)

Μετά από έγκριση του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας έγινε τελικά το άνοιγμα τομής στο ανάχωμα του ποταμού Καλέντζη, το βράδυ που ξέσπασε η κακοκαιρία Daniel, γενονός που επέφερε όπως πολλοί υποστηρίζουν, την καταστροφή του Παλαμά.

«Εκείνο το βράδυ, με κάλεσε ο δήμαρχος Παλαμά, ο κ. Σακελλαρίου εν εξάλλω ότι “πλημμυρίζει ο Κοσκινάς και πρέπει να κόψουμε το ανάχωμα” και μου ζήτησε το μηχάνημα» δήλωσε στον Alpha ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Νούσιος, παρά το γεγονός πως στις δηλώσεις του, στο ίδιο κανάλι χθες, αρνήθηκε πως έδωσε οποιαδήποτε άδεια για να ανοιχτεί το ανάχωμα, τονίζοντας πως δεν γνωρίζει ποιος το έκανε.

Μάλιστα, όπως παραδέχθηκε σήμερα, ο ίδιος έδωσε την έγκρισή του, καθώς εμπιστευόταν τον δήμαρχο λόγω της εμπειρίας του. «Ο κ. Σακελλαρίου είναι δήμαρχος 10 χρόνια, έχει μεγάλη εμπειρία και ξέρει πού πηγαίνουν τα ποτάμια και πού καταλήγουν. Τη δοκιμάσαμε στον “Ιανό” και στον “Διομήδη”», όταν του είχε πει να γίνει τομή στο ανάχωμα, πρόσθεσε.

«Χρειαζόταν και η δική μου έγκριση»

Απαντώντας σε ερώτημα για το τι θα συνέβαινε σε περίπτωση που ο δήμαρχος δεν είχε εμπειρία, ο κ. Νούσιας ανέφερε ότι είτε θα έστελνε την αρμόδια υπηρεσία, είτε θα πήγαινε στο σημείο ο ίδιος.

Όπως είπε σχετικά με τον χωματουργό που κατήγγειλε ότι του δόθηκε εντολή να κάνει τομή στο ανάχωμα, «είπε την αλήθεια. Από την περιφέρεια, πήρα τον χωματουργό και του είπα “συνεννοήσου με τον πρόεδρο και κάνε αυτό που πρέπει για να σωθεί το χωριό”. “Ακόμη και το ανάχωμα;”. “Ακόμη και το ανάχωμα”. (…) Χρειαζόταν και η δική μου έγκριση για να σπάσει το ανάχωμα στον ποταμό Καλέντζη».

Ο κ. Νούσιος όπως παραδέχθηκε, τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στην περιφέρεια «δυστυχώς δεν υπάρχει αντιπλημμυρικό σχέδιο, όλα δουλεύουν με την πρακτική και με το τι έχει συμβεί στο παρελθόν».

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννινα: Ανακοπή και σηπτικό σοκ δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για τον θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας

ΕΟΔΥ – Κορωνοϊός: 32 θάνατοι και 25 διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα

Folli Follie: Ξεκίνησε εκ νέου από μηδενική βάση η δίκη για το σκάνδαλο των παραποιημένων στοιχείων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09